Başakşehir’le ilgili araştırma istedi

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzonspor-Başakşehir maçında yapılan usulsüzlüklerle ilgili TBMM’ye önerge verdi. Kaya, önergeye gerekçe olarak Türk futbolunun gelişimine zarar verecek benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması amacıyla bir meclis araştırması açılması gerektiğini ifade etti.

CHP Trabzon MilletvekiliAhmet Kaya, Trabzonspor ve Başakşehir maçında yapılan usulsüzlüklerle ilgili TBMM önerge verdi. Önergeye gerekçe Türk futbolunun gelişimine zarar verecek benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması amacıyla bir meclis araştırması açılması gerektiğini ifade etti.

Süper Lig kulüplerinden bazılarının hükümetçe desteklendiği iddiasını TBMM kürsüsünde gündeme getiren Kaya “Başakşehir Futbol Kulübünün iktidarca desteklenen bir proje takımı olduğu ve şampiyon yapılmak istendiği iddialarını güçlendiren son gelişme Trabzonspor-Başakşehir maçında yaşanmıştır. Türkiye’nin gözü önünde gerçekleşen vahim hakem hataları ve kuralları hiçe sayan tutumlar, maç sonucunu doğrudan etkilemiştir. Bu maç, şampiyonluğa giden yolda en kritik maçlardan biridir. 2010-2011 sezonundaki şike olayının Türk futbol tarihinde bıraktığı kara leke henüz temizlenememişken, siyasetin proje takımlar ile futbolu dizayn ettiği iddiaları, çok vahim sonuçlar doğuracak olayların habercisidir. Adalet kavramının zedelenmesi tribünleri gerebilecek, sokakları hareketlendirebilecek, çeşitli sosyal olaylara neden olabilecektir.” açıklamasında bulundu.

NEREDEN GELİYOR BU DEĞİRMENİN SUYU?

Türk futbolu kulüplerinin zor günler yaşadığı dönemde, Başakşehir’e iktidar eliyle maddi olanakların sunulmasının sebebi soran Kaya “Ülkemizin köklü kulüpleri UEFA’nın kuralları nedeniyle Avrupa kupalarından men edilme korkusu yaşıyorken, bazı kulüpler transfer yapamazken neredeyse tek geliri TFF’nin ödediği isim hakkı ve naklen yayın bedeli olan Başakşehir’in milyonlarca dolar harcayarak art arda transferler gerçekleştirmesi, kamuoyunda ‘Nereden geliyor bu değirmenin suyu?’ sorularının sorulmasına neden olmaktadır.” dedi. Kulüp hakkındaki iddiaları değerlendirmeyi sürdüren Kaya “Bir gecede 7 milyon sermaye ile kurulan, siyasal yönlendirmelerle ihale alan firmalarca desteklenen Başakşehir’in ‘şampiyon yapıldıktan’ sonra Katar ya da bir başka Arap sermayesine tamamının ya da bir kısmının satılacağı, böylece iştirakçilerine çok büyük kârlar sağlayacağı iddiaları da çok vahimdir.” şeklinde konuştu.

FUTBOLDA ŞEFFAFLIK OLSUN

TBMM’ye verdiği önergede: “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig kulüplerinden bazılarının hükümetçe desteklendiği, hükümete yakın sermaye çevreleri tarafından siyasal yönlendirmelerle finanse edildiği, mali ve idari olarak şeffaf olmayan hareketlerine göz yumulduğu, TFF ve hakemlerce kollandığı, oluşan haksız rekabet ortamı nedeniyle emekleri çalınan diğer kulüplerin maddi ve manevi zarara uğratıldığı iddialarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.” ifadeleri yer aldı. Rabia MOLLAOĞLU

25 Oca 2019 - 12:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.