Barolarda seçim günü

TÜRKİYE çapında başlayan baro seçimleri bölgede bu hafta tamamlanacak. Rize’de dün gerçekleşen Baro başkanlığı seçimini Ümit Peçe 70 oyla kazanırken, mevcüt başkan Mehmet Çırakoğlu 61 oyda kaldı. Trabzon’da ve Gümüşhane’de Baro Başkanları Sibel Suiçmez ile Serkan Pekmezçi ise rakipsiz olarak bugün seçilecek.

TRABZON Barosu Olağan Genel Kurulu dün Kanuni Anadolu Lisesinde gerçekleşti. Trabzon Barosu mevcut başkan ve tek aday olan Av. Sibel Suiçmez’in listesi ile bugün de seçime gidecek.

Trabzon Barosu Olağan Genel Kurulu dün Kanuni Anadolu Lisesinde delegelerin katılımı ile gerçekleşti. Kurulun Divan Başkanlığını Av. Nedim Şenol Çelik yaptı. 2016-2018 yılı faaliyet raporunun okunması ile başlayan Trabzon Barosu Olağan Genel Kurulu, Baro idari yapısı, eğitim ve uygulama faaliyetleri, yılık bilanço raporlarının okunmasını ardından son buldu.

Dün gerçekleşen olağan genel kurulu ardından Trabzon Barosu bugün seçime gidecek. Kanuni Anadolu Lisesinde gerçekleşecek olan seçimde mevcut başkan ve tek aday olan Av. Sibel Suiçmez’in listesi yarışacak. Olağan genel kurulunda konuşan Başkan Suiçmez, henüz listesini oluşturmadığını belirtirken katılım gösteren tüm delegelere teşekkür etti.

Baro Bayburt’a Gidiyor

GÜMÜŞHANE-BAYBURT Bölge Barosunun 25.Olağan Kongresi bugün ve yarın Gümüşhane Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal tesislerinde gerçekleştirilecek. 1974 yılında kurulan ve hem Gümüşhane hem de Bayburt’tan kayıtlı 61 avukatın bulunduğu baro seçimlerinde Gümüşhane’den baroya kayıtlı hiç bir avukat’ın başkanlık için başvuru yapmamasından dolayı seçimlere tek adayla gidiliyor.

24. olağan kongrede kayıtlı 35 avukatı bulunan Gümüşhane, kayıtlı 16 avukatı bulunan Bayburt’ta karşı o dönem FETÖ’den tutuklu bulunan eski başkan İsmail Taştan’ın desteklemesi sonucu seçimi kazanmış ve BARO başkanı Serkan Pekmezci Baro’nun başkanı seçilmişti.

6-7 Ekimde Gümüşhane Mahmut Oltan Sungurlu sosyal tesislerinde yapılacak olan seçimler Gümüşhane’den hiç bir avukatın başvurmaması nedeniyle seçime tek liste olarak girecek olan mevcut başkan Serkan Pekmezci’nin yeniden Baro Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre Gümüşhane’de Baro başkanlığı için aday olmak isteyen bazı avukatlara Gümüşhaneli avukatların destek vermeyip Bayburt tarafını destekleyeceklerinin öğrenilmesi nedeniyle Gümüşhane’den aday çıkmadığı söyleniyor.Aynı zamanda Gümüşhane- Bayburt Baro’sunun önümüzdeki dönem seçimlerinde 27’ye laşan Bayburt bölgesi avukatının olması nedeniyle bu sayının 30 ‘a ulaşması halinde Gümüşhane ve Bayburt barosunun ayrılacağı da şimdiden konuşuluyor.Yeni dönemde bakalım Gümüşhane’de hangi avukatlar yönetimde yer alacak.

Başkanlığına Ümit Peçe seçildi

RİZE Barosu Genel Kurulu'nda başkanlığa Avukat Ümit Peçe seçildi. Rize Barosu Adli Yardım Sosyal tesislerinde iki adayın yarıştığı seçimler sonucu Avukat Ümit Peçe kullanılan 131 geçerli oyun 70'ini alarak yeni baro başkanı oldu. Mevcut Başkan Avukat Mehmet Çırakoğlu’na ise 61 oyda kaldı. Rize Baro Başkanı seçilen Avukat Ümit Peçe, Rize Barosu'nun tüm sorunları için yol haritalarının hazır olduğunu belirterek, “Tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Rize Barosu seçimi ilimize hayırlı olsun” dedi.

Filiz YILDIRIM

07 Eki 2018 - 11:56 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.