Bakanlıktan Terör Uyarısı

Kış üslenmesi öncesinde terör örgütüne yönelik koordinasyon ve duyarlılık istendi

İstihbarata Ağırlık Verilsin

İÇİŞLERİ Bakanlığı yayımladığı genelgede terör örgütlerine karşı duyarlılık istedi. Bakanlık tarafından illere gönderilen ve terör konusunda istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmesi istenilen genelgede yol kontrollerinin artırılması ve talimatlara eksiksiz uyulması hatırlatıldı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini ön planda tutarak provokasyonlara karşı dikkatli olunması belirtilen genelgede koordinasyon içinde çalışılması istendi.

PKK Bölgeye Sızmak İstiyor

TRABZON’UN Maçka ilçesinde Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’i şehit eden teröristlerin Kürtün kırsalına kaydığı, bölgeye Refahiye üzerinden yeni bir grubun sızmaya çalıştığı bilgisi güvenlik güçlerine ulaştı. Yeni terörist gruba ait fotoğrafların jandarmanın eline geçtiği ileri sürülürken Tonya, Şalpazarı ve Düzköy kırsalında bir aya yakın bir süredir güvenlik güçlerinin fotokapanlar yardımıyla operasyonlarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı yayınladığı genelgeye ile terör örgütlerine karşı duyarlılık istedi. Bakanlık, istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmesini yol kontrollerinin artırılması ve talimatlara eksiksiz uyulmasını hatırlattı.

DAĞ TAŞ ARANIYORLAR

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’in şehit eden teröristlere yönelik operasyonlar aralıksız olarak sürüyor. Jandarma Operasyon Timleri (JOPER) bölgeyi karış karış ararken, polis özel hareket ekipleri ise operasyonlara destek veriyor. Telsiz kestirmelerinin ardından güvenlik güçlerinin bir süredir Tonya, Düzköy ve Şalpazarı kırsalında arama yaptığı daha sonra Kürtün kırsalına geçiş yaptığı öğrenildi. Gümüşhane Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler ise bölgeye geçişleri ve sızmalarının önüne geçmek için kapama noktaları oluşturduğu belirtildi.

HAVA ŞARTLARI ZORLAŞTI

Bölgede kar yağışının başlamasıyla birlikte arama faaliyetlerinin olumsuz yönde etkilendiği belirtildi. Zor kış şartlarına rağmen fotokaplarda görülen teröristlerin bulunabileceği noktalarda aramalar sıklaştırıldı. Örgüt üyelerinin yeni sığınaklar oluşturduğu ihtimaline karşın, aramalar iki ayrı noktada yapılıyor. Kürtün kırsalı ve Tonya kırsalında süren aramalarda yoğun kar yığışının, operasyonları durma noktasına getirdiği ileri sürüldü. Bu arada Tonya Erikbeli Yaylasında ele geçen mühimmatın kriminal incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

BAKANLIK DUYARLILIK İSTEDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınladığı genelgede terör örgütlerine karşı duyarlılık istedi. Bakanlık tarafından illere gönderilen ve terör konusunda istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmesi istenilen genelgede, yol kontrollerinin artırılması ve talimatlara eksiksiz uyulması hatırlatıldı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini ön planda tutarak provokasyonlara karşı dikkatli olunması belirtilen genelgede, koordinasyon içinde çalışılması istendi.

KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİ UYARISI

Terör örgütlerinin tamamına yönelik tedbir alınması istenilen genelgede, özellikle üniversitelerde karşıt görüşlü öğrencilerin arasında çıkabilecek muhtemel olayların önüne geçmek için tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesi istendi. DEAŞ ve DHKP/C terör örgütlerinin ağır darbeler aldığı gerekçesiyle yeni eylemler arayışında olacağı belirtilen genelgede, asılsız ihbarlar bombalı ve silahlı yeni eylemler planladığı bilgisini tüm illerle paylaştı.

Enis YILDIRIM

10 Ara 2017 - 12:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.