Bakan Soylu’dan İmamoğlu çıkışı

Millet İttifakı’nın İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarını eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman So...

Millet İttifakı’nın İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarını eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz yaptığımız işe bakarız. Ekrem İmamoğlu’na bakıyoruz, ne yapmış Beylikdüzü’nde, bugüne kadar bir şey yapmış olsa biz duymuş olurduk. Eskiden herkes Ekrem İmamoğlu’nun kendisini kucaklayacağını düşünürken şimdi ısırır mı diye düşünüyor” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği programa katıldı. Ataşehir’de vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden terörle mücadeleye kadar bir çok konuda kendisini dinleyenlere hitap etti. İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadele hakkında detaylı bilgi verdi. Soylu, “31 Aralık 2016 tarihinden itibaren İstanbul’da bir tek bomba patlamadı, bir tek terör olayı yok. Doğu ve Güneydoğu da insanlar huzur içinde çocuklarını okula gönderiyor artık. Çukurca başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’nun her tarafında PKK’nın tertiplediği değil uluslararası hakikaten festivaller, yarışmalar gerçekleşiyor. Benim memleketimde anneler çocuklarını okula, taksime gönderirken acaba bir sıkıntı olacak mı diye düşünmüyor. Bu ülkenin dağlarında 12 - 16 bin arasında terörist vardı bugün 600 terörist kaldı. Büyük bir mücadele ortaya koyduk, mücadeleyi sadece bir terör örgütüne karşılık yapmıyoruz. Bu terör örgütü arkasında ABD olduğunu daha farklı güçlerin olduğunu biliyoruz. Şükürler olsun bugün ayakları üzerinde duran bir Türkiye var, yarına daha umutla bakan bir Türkiye var. Sen Afrin’e giremezsin dedikleri zaman ben ülkemin üzerinde veya yıllarca beraber olduğum komşularım üzerinde bir tehdit gördüğüm zaman ben buraya adım atabilirim diyen bir Türkiye var. Terör örgütüne yılda 5 bin 556 kişi katılırken şu ana kadar bu yıl içerisinde 6 ayda 43 kişi katıldı. Sadece onlara dağlarda gerekeni yapmıyoruz, psikolojik olarak da onları başka bir noktaya doğru itip dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BEN BURAYA SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN KUCAĞINDAN GELMEDİM”

4 Haziran günü Trabzon Havalimanı’nda yaşanan olayı anlatan Bakan Soylu, “Trabzon Havalimanına indik, tam çıkmak üzereydik. Çok bir arkadaş da karşılamadı bizi çünkü herkesle Trabzon Meydanında bayramlaşalım dedik. 50-100 kişi orada Ekrem İmamoğlu’nu bekliyor. Biliyorsunuz bu CHP’liler beni görünce hemen hareketlenirler. Meclis’te benim için haftada bir, yine bugün iki parti beraber benim için soru önergesi vermişler. Bir 10-15 dakika benim için hakaret edecekler böyle bir hal. Oraya indik ve oradan geçerken birden ‘Her şey çok güzel olacak’ diye bağırmaya başladılar. Hakikaten üzüldüm çünkü orası öyle bir yer değil. Bizimkiler konuşmaya en üst perdeden başlar, telefonu açar eğer beş defa çaldırdıysa ‘Neden telefona erken bakmıyorsun’ der. Biz buna alışığız, biz bunu kendimize bir samimiyet olarak görürüz ama bu ayrı. Oradan geçerken böyle mafyöz bir ağızla ‘Akıllı ol Soylu’ diyen cümleyi de anlayabiliriz. Dönüp ‘Artistlik yapma’ dedim geçtim ama aklımdan şu geçti, ‘Bunlar benim geleceğimi biliyorlar bir tertip kurmuşlar biz de bu tertibe düşmeyelim ya sabır’ dedik arabaya binip meydana gittik. Oradaki vatandaşlarıma olayı anlattıktan sonra bir cümle söyledim, ‘Ben buraya Kato dağından geldim Selahattin Demirtaş’ın kucağından değil’ dedim.” açıklamalarında bulundu.

“BUGÜN BÜTÜN DÜNYA İSTANBUL’A BAKIYOR”

Bir TV kanalına konuk olan Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım ile 16 Haziran günü gerçekleştireceği ortak canlı yayın hakkında Yıldırım’ın moderatörden soruları istediğini iddia etmişti. Konuyla ilgili konuşan Bakan Soylu, “Dün akşam yine Binali abi için soruları istedi moderatörden diyor. Allahtan moderatör bağladı da ‘Ben böyle bir şey istemedim daha bunun için bir çalışma da yapmadım’ dedi. İstanbul bizim gelecek nesillerimizin İstanbul’u, İstanbul bugün Bakü’den buraya bakıp da yarın başıma bir şey gelirse benim ümidim orası dendiği İstanbul. İstanbul, dünyanın baş şehri evet ama güçlü şehri, dünyaya yön verecek şehri.” diye konuştu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu eleştiren Bakan Soylu, “Bugün dünyadaki haksızlıklara karşı kimse başka yere bakmıyor İstanbul’a bakıyor. Devletin bütünlüğü için biz mücadele ederken devlete ‘Seri katil’ diyen bir kadını İstanbul’un yönetimine getirmek doğru değildir.” dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NU AĞIR SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarını eleştiren Bakan Soylu, “Biz yaptığımız işe bakarız. Ekrem İmamoğlu’na bakıyoruz, ne yapmış Beylikdüzü’nde, bugüne kadar bir şey yapmış olsa biz duymuş olurduk. İyi bir ürün koymuş olsaydı millet karşılığını verirdi. Orada bir Yaşam Vadisi yaptı. Onu da yine bizim Trabzonlu Yusuf Uzun yaptı. Çimini de bu serpti onun dışında başka bir şey yok.” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a destek isteyen Bakan Soylu, “İstanbul’u buraya teslim edip zaman kaybettirmek İstanbul’a da Türkiye’ye de İstanbul’un geleceğine de yazık olur. Onun için buradan bize güç verip, kuvvet verirseniz önümüzdeki dört yılı aşan hakikaten bir ideolojik kamplaşmaya girmeden Binali abinin o dingin herkesi kucaklayan haliyle eskiden herkes Ekrem İmamoğlu’nun kendisini kucaklayacağını düşünürken şimdi ısırır mı diye düşünüyor.” açıklamalarında bulundu.

14 Haz 2019 - 12:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

VAY BEEE - gün ola harman ola....ne insanlar ne makamlardan geldi-geçti...neler yaşadı bu ülke...nice koltuk sevdalilarinin yerinde yeller esiyor...baki kalan adamlık-insanlik olmalidir....umarim her şey hayirli/güzel olur....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 12:06
01

sadettin - süleyman soylu istediği gibi konuşabilir atış serbest

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 12:06