Bakan Soylu muhtarlarla...

MUHTARLARLA bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muhtarlar Günü dolayısıyla Ankara'da muhtarlarla bir araya geldi. 81 ilden gelen muhtarların katılımıyla gerçekleşen programda konuşan " AK Parti hükümetleriyle ortaya koyduğumuz ana karakterin en önemlisi milli iradenin üstünlüğüdür." dedi.

MUHTARLARLA bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tam 300 yıl bu toprakları gerileme dönemine mahkum edenler bugün şaşkınlık içerisinde buraya bakmaktadırlar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muhtarlar Günü dolayısıyla Ankara'da muhtarlarla bir araya geldi. 81 ilden gelen muhtarların katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Soylu, "Muhtarlık kurumu köklü devlet geleneğimizde 1829’dan bugüne kadar varlığını sürdürmüş ve milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuştur. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığımızın da köklü kurumlarından birisi haline gelmiştir. Kelime anlamı seçilmiş olan muhtar, ülkemizde yapılmış ilk idari seçimin de öznesi olmuştur. Bu anlamda demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil etmiştir. Bugün 685'i kadın olmak üzere 50 bin 311 muhtarımız millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Elbette sizler de takdir edersiniz ki, bir kuruma değer vermek, sadece onu güzel sözlerle methetmekle olmuyor. Bu önemli birimimize AK Parti hükümetleri olarak yerel yönetimlerden gelen bir liderimizin olması sayesinde çok şükür ki 15 yıldır muhtarlarımızla ilgili birçok yeniliğe ve iyileştirmeye imza atmış bulunuyoruz. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığını kurmak suretiyle muhtarlarımızla bakanlığımızın kurumsal anlamdaki bağını daha da güçlendirdik ve sorunların takip ve çözümünü kolaylaştırdı" ifadelerini kullandı.

"Dijital ortamda kurduğumuz kısa adı MUBİS olan Muhtar Bilgi Sistemiyle de muhtarlarımızın taleplerini merkeze daha hızlı iletebilmesinin ve bunları takip edebilmenin alt yapısıyla çok olumlu neticeler aldık" diyen Soylu konuşmasına şöyle devam etti: "Bu kapsamda 75 bin 424 talebin 64 bin 452’sini sonuçlandırdık, 9 bin 972’sinin işlemleri devam ediyor. Bu taleplerin yüzde 86’sını da olumlu olarak sonuçlandırdık. Özlük hakları noktasında 2002 yılında 970 TL olan muhtar maaşlarını net bin 739 liraya ve ayrıca 700 TL SGK prim desteğiyle de aylık 2 bin 439 liraya çıkardık. En az bir dönem görev yapan muhtarlarımızın 4 bin 596 TL olan silah ruhsat harçlarından muaf olmasını sağladık. Muhtarlarımıza kurum kültürümüzün bir parçası olarak tek tip muhtar kimliği verdik. AK Parti hükümetleri olarak 2002 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm ülkemizin huzur ve refahını temin ederken hemen her alanda büyük atılım ve gelişmelerin de öncüsü olmuştur. AK Parti hükümetleriyle ortaya koyduğumuz ana karakterin en önemlisi milli iradenin üstünlüğüdür. Milletimizin iradesinin üstünde hiçbir makam, hiçbir irade yoktur."

Güçlü bir Türkiye'nin oluşturulduğunu ve oluşturulmaya da devam edildiğini kaydeden Soylu, "Etrafımız ateş çemberi. Suriye'yi, Yemen'i, Tunus'u görüyoruz. Balkanlar’dan ortaya koydukları baskıyı hep beraber görüyoruz. Bütün bunlara rağmen bir taraftan göç, uyuşturucu, bir taraftan terörle mücadele, bir taraftan ekonomik saldırı, bir taraftan Türkiye’nin bitmesini, zenginleşmesini engellemeye çalışanların ortaya koyduğu bin bir senaryo ve entrikaları görüyoruz. Bugün ayaktayız, güçlüyüz. Dönem dönem bir takım spekülatif dalgalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bugün Türkiye'nin 81 vilayetinde şehir hastaneleri olduğunu, bir taraftan insansız hava araçlarıyla, bir tarafta kendi yaptığı mühimmatlarıyla kimseye el açmadan ülkesine yan gözle bakana haddini bildirdiğini, sadece o değil, terörü dışarıda kurgulamak için Afrin'den Cerablus'a kadar oluşturdukları hatların üzerinden bizim yarına daha güçlü bakmamızı engellemeye çalışanlara karşı da kudretimizi ortaya koyarak Afrin'de de Cerablusta da, El Bab'ta da ülkemizin gücünün ne olduğunu hatta onu istemeyenlere rağmen güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, sağcı, solcu neredeyse ülkemizin bütün birlik ve beraberlik anlayışı tahribat edilmeye çalışıldı. İnsanların kimlikleri, inançları, değerleri sebebiyle horlanmalarını, ötekileştirilmesini gördünüz. Bir taraftan dış politikada istedikleri gibi oynayamadıkları bir Türkiye var. Amaçlarını gerçekleştirmediler. Bir taraftan Amerika’dan Çin’e, Rusya'ya kadar herkes Türkiye’nin milli irade ve demokrasi çerçevesinde kendi adına söyleyebileceği bir söz, tutabileceği bir tavır olduğunu ve bunu kendi ülkesinin menfaatleri çerçevesinde geliştiğini bilmektedir. Tam 300 yıl bu toprakları gerileme dönemine mahkum edenler bugün şaşkınlık içerisinde buraya bakmaktadırlar. Biz hep sahada kazanan masada kaybeden bir devlet olduk. Artık sahada kazanan masada kaybetmeyen dik duran, daha güçlü bir devletiz. Bu saldırdılar elbet olacak ama bizi mağlup etmeye takatlerini yetmez" şeklinde konuştu.

21 Eki 2018 - 12:13 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.