Bakan müjdeyi verdi! Süre uzatılıyor

Hükümetin ekonomide başlattığı seferberlik tüm hızıyla sürerken Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan yeni bir müjde geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı seferberlik tüm hızıyla sürerken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi istihdam zirvesine ev sahipliği yapacak. Hükümet yeni yılda da yeni eleman alanlara vergiden prime kadar 12 büyük desteği güçlendirerek devrede tutmaya devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak zirvede yılbaşında süresi dolacak bazı teşviklerin süresi uzatılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin birilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Kabul etseler de etmeseler de büyük başarı sağlandı. Sene sonu itibariyle 3-4 teşvikin süresi doluyor. Daha tercih edilebilir teşvik uygulamaları ile iş dünyamızın yanında olacağız" diye konuştu.

12 BAŞLIKTA BÜYÜK DESTEK

İstihdamın hedeflendiği seferberlik kapsamında 12 başlıkta önemli teşvikler devreye girdi. Bunlardan en önemlisi yeni eleman alan işletmelere işçi başına verilecek 773 liralık prim ve vergi desteğinin süresi 31 Aralık 2017'de doluyor. Ödemelerini düzenli ve zamanında yapan, beyannamelerini tarihinde veren işletmeler SGK işverenlerin prim ödemelerinde 5 puan indirim yapılıyor. Toplam indirim 11 puanı bulurken, bu yıl 224 bin işyeri 1 milyon 354 bin çalışanı için bölgesel istihdamdan yararlandı.

KADIN VE GENÇLERE ÖZEL İNDİRİM

Özel sektörde 31.12.2020 tarihine kadar mesleki belge sahipleri ile 18 yaş üstü kadın ve 18-29 yaş arası genç eleman alanların işveren priminin tamamı 48 aya kadar işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor. Alınan eleman İŞKUR kayıtlı işçi ise 6 ay daha eklenecek. Engelli işçi alan işyerlerinin asgari ücret üzerinden işveren priminin tamamı (yüzde 100) Hazine tarafından ödeniyor.

25 Kas 2017 - 13:48 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.