Aygören Vadisi turizmin incisi olacak

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Aygören Vadisi Derneğini ziyaret etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan AdayıMurat Zorluoğlu'yla birlikte Tarihî Damaltı Derneği ile Aygören Vadisi Derneğini ziyaret etti. Aygören Vadisi Dernek Başkanı Mehmet Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Genç, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Başkan Mehmet Çelik, derneğin özellikle eğitimle ilgili faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Ağıllı, Doğançay, Gündoğdu, Ayvalı, Gürbulak, Yeşilhisar, Yeşilova, Akyazı ve bütün mahallelerimizi temsilen bir araya getirmek istedik. Mahallelerimizi kaynaştırmak, iş birliği yapmak, bölgemizde farkındalık oluşturma, eğitime destek vermek, iş becerilerini geliştirmek gibi pek çok konuda faaliyet geliştirmekteyiz. Özellikle eğitimle ilgili yaptığımız projeler çok önem arz ediyor. Altı adet okulumuzda taşımalı eğitim veriyoruz. Bunlara mümkün olduğunca destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

KÖPRÜLERİN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e isteklerini aktaran Çelik, Aygören Vadisi'nin girişlerinde yer alan köprülerin isminin ‘Aygören Vadileri Köprüleri’ olarak değiştirilmesini talep etti. Çelik, isteklerini şöyle sıraladı: “Vadimizin girişindeki köprülerin ismini ‘Aygören Vadisi Köprüleri’ olarak yaparsanız, vadimizi hatırlatan gözlere ulaştıran bir reklam olabilir. Bu konuda da sizden istirhamımız var. Bir diğer isteğimiz ise Çanakkale gezisinde bir araç desteği yapmanız. Gördüğünüz gibi derneğimizin yeri bir hayli dar. Burada muhtarlarımız da geldiler, ‘Burası çok dar.’ dediler. Murat Başkanım, Ahmet Başkanım derneğimizin yeriyle ilgili acaba yardımcı olabilirler mi? Muhtarlarımızın da taleplerini yerine getirmenizi derneğimizin ortak talebi olarak iletiyoruz. Aygören Vadisi yollarının daha güzel bir hâle getirilmesini talep ediyoruz. Mağmat Boğazı'na yapılacak proje ile birlikte bu yolların önemi daha da artacak diye düşünüyorum. Güney çevre yolu da tüm Trabzon için olduğu gibi bizim için de çok önemli. Bölgemizin daha çok gelişmesi için buna ihtiyacımız var.”

İPEK YOLU BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Yeni dönemde göreve gelmesi hâlinde Büyükşehir Belediyesiyle iş birliği yaparak Aygören Vadisi'nde birçok projeyi hazırlayacaklarını belirten Başkan Genç, "Çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız ben evvela bu hüsnü kabulünüzden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Aygören Vadimiz önemli bir alanımız. Dernek başkanımızın ifade ettiği gibi daha önce üç belediyemizin olduğu Akyazı, Yeşilova, Gürbulak Belediyelerimizin olduğu bir geniş bir alan. Aygören Vadisi, 15 mahallemizin oluşturduğu güzel bir alanımız. Mağmat'a doğru çıkan akslarımızın olduğu bir alan. Biz de Allah (CC) nasip etti, bu zaman diliminde sizlere hizmet ediyoruz. Tabii eksiklerimiz de olabilir. Ama bütün şehrin sorunlarına el attığımızı samimiyetle sizlere ifade etmek istiyorum. Mağmat Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte Aygören Vadisi'nde de atılım olacağını düşünüyorum. Hem istihdam alanında hem de turizm alında ciddi gelişmeler yaşanacak. Tarihî İpek Yolu Projesi bölgenin çehresini değiştirecek ve önemli bir istihdam alanı oluşturacak. İnşallah sizin de desteğinizle Aygören Vadisi'ni turizmin incisi yapacağız." ifadelerine yer verdi. Başkan Genç daha sonra Tarihî Damaltı Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Yunus Akın ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşerek derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

19 Şub 2019 - 12:50 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.