Aydın’a “Akşener” operasyonu

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın adı yeni parti kurma çalışmaları içinde bulunan Meral Akşener’in çalışmalarıyla anılıyor. Trabzon’daki bi...

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın adı yeni parti kurma çalışmaları içinde bulunan Meral Akşener’in çalışmalarıyla anılıyor. Trabzon’daki bir toplantıda yeni partiyle ilgili tahminini “Yeni bir parti kurulabilir.” biçiminde belirten Aydın’ın sözleri kamuoyunda “Yeni parti kurabiliriz.” şeklinde yansımıştı. Bu sözler daha sonra Akşener’e yakın yayım yapan Yeniçağ gazetesine de taşınınca Aydın açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Aydın yaptığı düzeltme açıklamasında kendisiyle ilgili yapılan haberlerde “maksadı aşan ifadeler” kullandığını belirterek “Sohbet esnasında Sayın Meral Akşener ve arkadaşlarının parti kurma çalışmaları ile ilgili sorular gündeme gelmiştir. Soruya cevap olarak, konunun bir süredir tartışıldığını, Sayın Akşener ve çevresi tarafından yeni parti kurulabileceğine dair bir değerlendirmede bulundum.” demişti.

DÜN DE SÖZCÜ TEKRARLADI

Genel başkan adaylığı sürecinde Akşener’le karşı karşıya gelen ve birlikte hareket etmeyen Koray Aydın’ın adı yeniden Akşener’le buluşturulmaya çalışılıyor. Dün “Yeni parti için kolları sıvayan Akşener’in A takımı belli oldu” başlığıyla haber yapan Sözcü gazetesi Koray Aydın’ın da Akşener’in ekibinde yer alacağının konuşulduğunu iddia etti. Söz konusu gazete Akşener’in kuracağı partinin çizgisini de “merkez sağ” olarak belirtirken bu çizgiyle Koray Aydın’ın çizgisinin uyuşup uymadığını değerlendirmeye almadı.

GELENEĞİ TEMSİL EDİYOR

16 Nisan öncesinde Trabzon’a gelen Koray Aydın özel söyleşide günebakış’ın sorularını yanıtlamıştı. Partiden ihraçlar konusunda kendisinin ihraç edilecek hiçbir iş yapmadığını belirtmiş ve daha sonrasında kendisinin diğer adaylara nazaran geleneği temsil eden bir kişi olduğunu belirtmişti. Aydın o söyleşide “Ben parti kültürü içinde yetişmiş biriyim. Birçokları gibi bu partiye sonradan gelen biri değilim. Siyaset yapma üslûbum da muhalifliğim de parti ilkelerine ve tüzüğüne bağlı biçimde. Böyle bir çabanın içerisindeyim.” demişti.

Aydın’ın bu sözleri ve akabinde Genel Merkeze yönelik eleştirilerini belli bir titizlikte yapması onun MHP’den ayrılmayacağına dair görüşleri güçlendirmişti.

Berkant PARLAK

01 Tem 2017 - 15:03 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.