Avrasya’nın önünü kesmeyin

7. eğitim-öğretim yılına başlayan Avrasya yeni hamlelere hazır

Trabzon Valisi Yavuz’a, bilim köyü projesini hatırlatan Yıldız “Bizim bir bilim köyü projemiz var. Sitemlerim onun içindir. O projeyi hayata geçirirsek bu 2 Avrasya demektir. 2 bin 500’den fazla insana iş vermiş olacağız. Ortahisar Belediye Başkanımıza da görev düşüyor. Onun alanına düşüyor. Destek verirlerse en kısa sürede tamamlamış oluruz. Biz kimseden para istemiyoruz, sadece önümüz açılsın.” dedi.

Avrasya Üniversitesinin 2017-2018 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Ömer Yıldız Yerleşkesindeki konferans salonunda düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Alay Komutan Yardımcısı Duran Çakırca, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’la birlikte üniversitenin akademik, idarî çalışanları ve öğrencilerle velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muhammet Kamali, Avrasya Üniversitesinin bundan 6 yıl önce tek binada 18 öğretim elemanı ve 218 öğrencisiyle öğretime başladığını belirtti. Kamali “Gelinen noktada 250’ye yakın öğretim elemanı, 80’e yakın idare çalışanı ve 10 bine yakın öğrencisiyle birbirinden güzel üç ayrı yerleşkede eğitime devam etmenin onurunu yaşamaktadır. Hayatını milletinin yararına işler yapmaya, özellikle eğitim alanında ülkemizin ihtiyaçlarını büyük bir özveriyle ve inatla karşılamaya adayan Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Ömer Yıldız Bey’e şükranlarımı sunuyorum. İnatla diyorum çünkü Avrasya Üniversitesini kurmak, geliştirmek ve bugünlere getirmek için inatla, sebatla ve kararlıkla çalışmıştır.” dedi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE VARDIR, YAPILACAKSA ÜÇÜNCÜSÜ YAPILIR

Daha sonra konuşan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, yeni dönemin başarılı geçmesini dileyerek birtakım mesajlar verdi. Yıldız şunları söyledi: “Avrasya Üniversitesi bildiğiniz gibi 2010’da kurulmuş, 2011-2012’de de öğrenci almış. Bugün geldiğimiz noktayı rektör vekilimiz anlattı. Ben hedefimize ulaşamadığımızı düşünüyorum. Çünkü bizim kurulurken hedefimiz 25 bin öğrenciye ulaşmaktı. Bu konuda gerekli desteği almadığımızı burada bir kez daha ifade etmek isterim. Niye almadığımızı açıklamak istemem. Bunu herkes bilir. Eğer Avrasya Üniversitesi büyüyüp gelişirse 25 bin öğrenciye ulaşırsa bu her şeyden önce Trabzon ekonomisine katkı sağlar. Hâlâ daha birileri Trabzon’da ikinci üniversitenin kurulacağını söylüyor. Ben bundan son derece üzülüyorum.”

BİZ PARA İSTEMİYORUZ, ÖNÜMÜZ AÇILSIN YETER

Avrasya Üniversitesinin cumhuriyet tarihinde KTÜ’den sonra kurulan en büyük yatırımı olduğunu vurgulayan Yıldız “Avrasya Üniversitesi, Trabzon’un ikinci üniversitesidir. Kurulacaksa üçüncü, dördüncü üniversite kurulmalıdır. Yani Avrasya’yı yok saymak, buradaki 10 bine yakın öğrenci ve aileyi yok saymaktır. Buna kimsenin hakkı yoktur. Pelitli yerleşkesindeki binamızdaki tadilat bitmek üzeredir. Belediye başkanlarımız da burada. Ben ödüle lâyık bir bina yaptığımızı düşünüyorum. Doğu Karadeniz’de emsali olmayan bir bina ortaya çıktı. Onun yanında bu yıl içinde temelini atacağımız 30 bin metrekareye yakın yeni bir binamız olacak. Eğer bir aksilik olmazsa Türkiye’nin en iyi hastanelerinden birisinde, bu binada hizmet vereceğiz. Sayın Valimiz de biliyor. Bizim bir bilim köyü projemiz var. Sitemlerim onun içindir. O projeyi hayata geçirirsek bu 2 Avrasya demektir. 2 bin 500’den fazla insana iş vermiş olacağız. Ortahisar Belediye Başkanımıza da görev düşüyor. Onun alanına düşüyor. Destek verirlerse en kısa sürede tamamlamış oluruz. Biz kimseden para istemiyoruz, sadece önümüz açılsın.” ifadelerini kullandı.

HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALIYIZ

Törende son olarak konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz Avrasya Üniversitesinin adıyla müsemma olan, kurulduğu günden bu yana hedefleri doğrultusunda devlete, millete ve insanlığa hizmet eden bir üniversite olduğunu belirtti. Yavuz yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek Avrasya Üniversitesi öğrencilerini uyardı. Vali Yavuz, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğini belirterek “Ben valiyim, valilikten beklenen neyse bunu en iyi şekilde yapmak; 7/24 uyumadan ayakta görevimi yapmak zorundayım. Üniversiteye başlayan yeni bir arkadaşımız. Örneğin diyetisyenlik bölümüne başladı. Buna çok iyi çalışması lâzım. Beslenme bölümündeki arkadaşlarımız bölümü fantezi olarak görmemesi lâzım. Çünkü toplumun sağlığı bozuluyorsa sağlık giderleri artıyordur. Bu da millî ekonomiye zarar veriyor demektir. Obezite, kilo alma başını alıp gidiyor. Şaka gibi görmeyin bu da dünyada ekonomiyi en çok sarsan etkenlerden birisidir.” ifadelerini kullandı. Törenin ardından şehirler arası çift yollarda kamyon kazalarının istatistikleri konusunda uluslararası düzeyde başarılı bir akademik çalışma yapan Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazlı Çelik’e plaket ve çek hediye edildi. Plaket, Vali Yavuz tarafından takdim edilirken çek ödülü Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tarafından verildi. Törenin sonunda ilk ders yapıldı. Berkant PARLAK

26 Eyl 2017 - 12:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

KEMAL - sayin başkan güzel anlatiyorsunuz, eği̇ti̇m kali̇tesi̇nden bahsetmi̇yorsunuz kali̇te ne, mezun öğrenci̇lerle i̇lgi̇leni̇yormusunuz? ktü i̇le i̇leti̇şi̇m kuruyormusunuz? defalarca sözlü ve yazili talepte bulunmamiza rağmen çocuk geli̇şi̇mi̇ bölümü mezunlarinin pedagoji̇k formasyon sorununu halletti̇ni̇z mi̇? bunlar sorunlardan sadece bi̇r kaç tanesi̇,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 12:06
01

kamil yorgun - kendi ayağına kurşun sıkan bir mütevelli başkanı. hedefine ulaşamamış. hedef 25000 öğrenci. ya kalite.. yerlerde sürünüyor. tek derdi hazineden arazi alıp vakfa kazandırmak. trabzon ekonomisine katkıymış masalı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 12:06