Avrasya’nın gurur günü

Avrasya Üniversitesi, 4. mezuniyet töreninde bin 760 mezun verdi

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Avrasya Üniversitesi mezuniyet töreni büyük bir coşku ile Yomra'da bulunan Jimnastik Spor Salonunda gerçekleşti.

Avrasya Üniversitesi’nden mezun olan 1760 öğrencinin mezuniyet töreni büyük bir coşku ile gerçekleşti. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği mezuniyet törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve Meclis Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun yanı sıra binlerce öğrenci ve veli katıldı. Yomra Spor Salonunda düzenlenen törende öğrenciler bölümleri ile anons edilerek salona girdi. Şarkılar eşliğinde coşan öğrenciler ve öğretim görevlilerine ödüller verildi. Mezuniyet sonunda da tüm katılımcılar bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyleyerek törene veda ettiler.

ADIM ADIM İLERLİYORUZ

Programda ilk olarak konuşan okul birincisi Sinem Sarımehmet: “Bu kutsal toprakların bu aziz milletine aziz bir birey olarak beni yetiştiren ailem ve bu günleri bize sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkürü borç bilirim. Mütevelli Heyeti Başkanımız Ömer Yıldız'a şükranlarımı sunuyorum. Yeni yollara adım adım gidiyoruz. Bizler birer kıvılcım olarak gidiyoruz ama alevler olarak geri döneceğiz. Başta canım babam olmak üzere tüm babaların babalar günü kutluyorum” dedi.

ESERLERİN EN BÜYÜK KALICISI İNSANDIR

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, “Avrasya Üniversitesi 2016-2017 Öğretim yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Bugün sizi coşku ile selamlıyoruz. 1760 mezunu yetişkin yaşına uğurlamanın mutluluğu ile anne baba öğrenci ve öğretim elemanlarımızı yürekten kutluyorum. Bu mutluluk kolay elde edilmiyor. Gayretle elde edilen bir duygu. Eserlerin en büyük kalıcısı insandır. Bu yüzden heyecanlıyız. Gururla ifade ediyorum ki en büyük eserimiz sizlersiniz. Bu başarının eserleri olarak sizler Cumhuriyetimizi yaşatacak ve vatanımızı yüceltecektir. Avrasya Üniversitesi'nin değerli öğretim elemanları öğrencilerimizi yetiştirerek bugüne getirdiniz. Birey olarak sorumluluklarını, ekip parçası olarak dayanışmayı topluma karşı görevlerini öğrettiniz. Model oldunuz, çabalarınız için şükranlarımızı sunuyoruz. Kendinize güvenin arkadaşlarınıza güvenin korkmayın bunun için uğraşın hiç ama hiç vazgeçmeyin. Biz size güvendik daima güvenmeye devam edeceğiz. Sizi ne kadar sevsek azdır. Güzel ülkemizin yarınlarını gerçekleştirecek olan mezunlarımızı sevgi ile uğurluyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

BAYRAK DALGALANDIKÇA ÜLKENİN SIRTI YERE GELMEZ

Avrasya Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, “Her zaman olduğu gibi bu üniversitenin kuruluşunda destek veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere büyükşehir, Yomra, TTSO başkanlarımıza ve destek verenlere şükranlarımız sunuyorum. Bugün 2000'e yakın mezun vermek üniversite kurucusu olarak beni çok gururlandırdı. Bu vesile ile bizi yalnız bırakmayan velilerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Kazasız belasız emanetlerini teslim etmenin mutluluğu içerisindeyim. Üniversitemizi unutmamanızı istiyorum. Öğrencilerimiz ellerinde Türk Bayrağı sallarken nasıl doğru bir iş yaptığımızı gördüm. Bayrak dalgalandıkça bu ülkenin sırtı yere gelmez. Avrasya’dan bundan sonraki hayatınızda bir talebiniz olursa yanınızda olacaktır” ifadelerini kullandı. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 ay önce Azerbaycan'a gittim. Haydar Aliyev'in neredeyse her yerde olduğunu gördüm. Bizim devletimizin kurucu Atatürk’e dil uzatanlar var. Onları lanetliyor ve kınıyorum. Her zaman saygılı olmak zorundayız. Cumhuriyetimize, devletimize, bayrağımıza sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bize daha çok destek verilirse 8 binden daha da fazla artar. Herkese şükranlarımı sunuyorum.”

VİZYONU YERDE BIRAKMAYALIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: “Biz şehir olarak Avrasya Üniversitesi'nin destanını yürekten kutluyor onlarla iftihar ediyoruz. Bu şehir topyekün bu üniversiteyi geliştirmeye gayret etti. Bir küçük öyküden bahsetmek istiyorum. Ömer Yıldız tam bir eğitim gönüllüsüdür. Hiç yılmaması azmi ve üniversitenin gerçekleşmesinden sonra bir büyük hatıra olarak gönüllerimizde bulunacaktır. Mezun öğrencilerimize babalara annelerden bu eğitim gönüllüsünü unutmamasını istirham ediyorum. Dünya artık bir yarış içinde. Bilim ve teknolojide yarışmak var. Vizyonu yerde bırakmayalım. Temel değerlerimiz var. Hayat boyu öğrenmek diye bir söz broşürde yer alıyor. Kıymetli ve doğru bir ilke hala biz buna gayret etmeyi sürdürüyoruz. Annelerimiz ve babalarımızı tebrik ederek hiç unutmayacağız. Siz gençlerimize çok güvendiğimizi sizi çok sevdiğimizi hayatınızın hep başarılarla sağlık içinde olmasını diliyorum. Sizleri bu vatanı omuzlarında yükselteceğiniz inancı ile selamlıyorum” dedi.

HİÇBİR ZAMAN ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, “Bundan 29 yıl önce 1988 yılında sizlerin yaşadığı duyguları siyasal bilgiler fakültesi mezunu olarak yaşadım. Belki birçoğunuz yoktunuz. Değerli arkadaşlar göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor. Kaymakam olmak vardı hedefimde başardım. Allah nasip etti valilik görevi aldım. 29 yıl boyunca şunu unutmadığımı ifade etmek istiyorum. Hiçbir zaman ümitsizliğe karamsarlığa yer vermeyeceksiniz. O kadar engel sıkıntılar çıkacak ki bu milletin size olan güvenini her zaman aklınızda tutarsanız aşamayacağınız engel yoktur. Hayatınızın en güzel yıllarını yaşadınız. Şu an diplomalar elinizde hayatın gerçeği ile karşı karşıyasınız. Anne babalarınız öğretim üyeleriniz biz size güvendik artık bunların hayata geçmesi lazım. Sizle çok güveniyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın. Vazgeçmeyin. 35 yıldır terörle mücadele veriyoruz. Erzurum'dan haber geldi 1 şehidimiz var. Yıllardır ülkemizin bağımsızlığı birlik ve beraberliği için mücadele ediyoruz. 15 Temmuz’u yaşadık. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Sizlerin de bu manada büyük görevleri olduğunu unutmayın. Muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızda olduğunu unutmayın” şeklinde konuştu.

Gültekin SADIKOĞLU

18 Haz 2017 - 12:38 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.