Avni Aker yeşil olmalı

Avni Aker’le ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Genç, “Orada projenin sahibi TOKİ’dir. Temiz futbol için burada bir noktayı koruyalım geri kalanını yeşil alan yapalım dedik. Bu şehir yeşilden yoksun bir hâlde.” dedi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yapacağı çalışmalarda ilçe belediyelerinin görüş ve önerilerini alması gerektiğini söyledi. Ortahisar Belediye Meclisinin dün gerçekleşen oturumunda söz alan CHP Meclis Üyesi Turgay Şahin, belediye meclis üyeleri olarak Ortahisar ilçesi sınırları içindeki Büyükşehir eksenli gelişmelerden haberdar olmadıklarını belirterek Başkan Genç’e “Sizin haberiniz oluyor mu? Örneğin Avni Aker’in yerine bir baktık gazetelerde ikiz kule yapılacağı yazıldı. Sizin bilginiz var mıydı?” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI’NI ELEŞTİRİYORUM

Büyükşehir yapılanmasının hâlâ tam bir düzleme oturmadığını kaydeden Genç, “Bu yalnızca bize özgü bir durum değil. Yeni bir yasa yapılıyor. Yeni unsurlar ortaya çıkıyor. Büyükşehir Yasası’yla birlikte büyükşehirlerin ayrı bir yetki alanı oluyor. Yeni kurulan ilçe belediyelerinin de yetkileri oluyor. Ben bu yasayı eleştiriyorum. Bunu kamuoyu önünde de Ankara’da yapılan bir sempozyumda da eleştirdim. Bu yasanın oluşturduğu sistemin bir yetki karmaşasına yol açtığını görüyoruz. Aynı coğrafyaya hitap ediyor ve yetki kullanıyorsunuz. ‘Büyükşehir belediye başkanının, ilçe belediye başkanlarının yetkileri şudur.’ ama sokağa çıktığımızda yetki oranımız yüzde yüz. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.” diye konuştu.

BU ŞEHİR YEŞİLDEN YOKSUN

Büyükşehirde uygulama kültürünün de oluşacağını vurgulayan Genç, şöyle devam etti: “Bunu derken uygulama kültürünün de oluşacağını bilmeliyiz. Tıpkı İstanbul, Kocaeli örneğinde olduğu gibi Trabzon’da da Ordu’da da sistemler oturacak. Ancak sizin sorunuza yanıt vermem gerekirse en azından ilçe belediyesinin sınırları içinde olan yerlerde Büyükşehir Belediyesinin çalışma yaparken ilçe belediyesinin öngörüleri, önerileri, görüşleri alınabilir. Uygulanıp uygulanmaması önemli değil.” Avni Aker’le ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Genç, “Orada projenin sahibi TOKİ’dir. Büyükşehir Belediyesi de öngörüde bulunabilir biz de bulunabiliriz. Biz öngörümüzü seçim zamanından önce söyledik. ASKF ziyaretimizde dile getirdik. Temiz futbol için burada bir noktayı koruyalım geri kalanını yeşil alan yapalım dedik. Bu şehir yeşilden yoksun bir hâlde.” şeklinde konuştu.

Berkant PARLAK

06 Mar 2018 - 12:26 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.