Atıldığı okuluna öğretmen döndü

Başörtüsü yasağı nedeniyle ortaokul ve liseyi dışardan okumak zorunda kalan Gümüşhaneli öğretmen Nergiz Meral, yasak nedeniyle okuyamadığı okulunda şi...

Başörtüsü yasağı nedeniyle ortaokul ve liseyi dışardan okumak zorunda kalan Gümüşhaneli öğretmen Nergiz Meral, yasak nedeniyle okuyamadığı okulunda şimdi din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapıyor. Meral, “Mağdur oldum ama hamd olsun mezun olduğum ilkokula öğretmen olarak atandım.” dedi.

AZMETTİ AÇIKÖĞRETİMDEN OKUDU

Başörtüsü yasağı nedeniyle ortaokul ve liseyi dışardan okumak zorunda kalan Gümüşhaneli öğretmen Nergiz Meral, ortaokul ve liseyi açıköğretimden okudu. Başörtüsü yasağının kalktığı yıllarda Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölümü kazanan Meral, buradan mezun olarak daha önce yasak nedeniyle okuyamadığı okuluna öğretmen olarak atandı. 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda din kültürü öğretmeni olarak atanan Meral, “Mağdur oldum ama hamd olsun mezun olduğum ilkokula öğretmen olarak atandım.” dedi.

ENGEL KALKTI OKUMAYA BAŞLADI

Başörtüsü yasağı nedeniyle açıktan okuyan ancak yasağın ardından devlet okullarında tekrar eğitime başlayan Nergis Meral, “Ne zaman engel kalktı o zaman tekrar okumaya başladım. Evliydim iki çocuğum vardı. Okuma süreci oldukça zor geçti. Belli bir yaşın üstündesin. Biz okulların kapısından gönderilen bir nesil olarak bu durum bizi psikolojik olarak derinden etkiledi. Evli ve çocuklu olmak, yaşıtlarımla birlikte olmamak biraz zordu ama yine de her şeye değerdi. Puanım iyi idi ve ilk tercihim geldi. Kendi memleketimle çocuklarımla olmaktan çok mutluyum. Geçte olsa kendi mesleğimi yapmak tarif edilemez bir duygu. Ben hayalleri olan bir çocuktum. Hedefim hep bu yöndeydi. Biraz zor ve dolaylı oldu ama hedefime ulaştım. İstediğim bir şeyi başarmanın verdiği gurur var.” diye konuştu.

Gültekin SADIKOĞLU

16 Eyl 2019 - 12:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

SELOCAN 61 - hoca hanıma tebrikler..., bu ülkede kadının baş örtüsü konusuna 50 yıl enerji tüketildi. ancak, kadının istismar, darp, tecavüz edilmemesi, öldürülmemesi için 50 dak. mücadele edilmedi. şükürler olsun kadının saçını kapatabildik..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Eylül 12:05