Artık ölmek istemiyoruz

Türkiye gündemini sarsan Emine Bulut cinayetine karşı yurt çapında olduğu gibi Trabzon’dan da tepki yükseldi. Trabzon Meydan Parkı’nda toplanan Kadın Meclisleri ‘Artık ölmek istemiyoruz’ diyerek kadın cinayetlerine son verilmesini istedi.

Türkiye gündemini sarsan Emine Bulut cinayetine tepkiler çığ gibi büyüyor. Kırklareli’de eski eş Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldürülmesine sessiz kalmayan Kadın Meclisleri, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde eylemler düzenledi. Dün Trabzon Meydan Parkı’nda toplanan meclis üyeleri, “ölmek istemiyoruz” diyerek kadın cinayetlerinin son bulması için ses verdi. Toplantıya katılan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan da olaya tepki gösterdi. Emine Bulut ve öldürülen tüm kadınlar için toplandıklarını söyleyen Kadın Meclisleri sözcüsü Elif İrem Kaygusuz, “Bugün burada son sözleri ‘ölmek İstemiyorum’ olan Emine Bulut ve öldürülen tüm kadınlar için buluştuk. Bu ülkede, bir kadın 10 yaşındaki kız çocuğunun ‘anne lütfen ölme’ feryatları arasında eski eşi tarafından öldürüldü. Bunları kadınlara reva görenler utansın. Yetkisi olup, kadın cinayetlerini durdurmak için kılını kıpırdatmayanlara, Emine’nin 'Ölmek İstemiyorum' sözlerini hiçbir zaman unutturmayacağız.” diye konuştu.

HÜKÜMET SİYASİ İRADESİNİ ORTAYA KOYSUN

Devletin kadın cinayetlerinin son bulması için iradesini ortaya koyması gerektiğinin altını çizen Kaygusuz, “Kadınlara reva görülen şiddet en ağır, en vahşi biçimiyle maalesef bir kez daha karşımızda. Bu ülkede kadınlar ölmemek için yıllardır mücadele ediyor. Peki ya devlet ne yapıyor? Daha neyi bekliyorsunuz? Artık Hükümet de kadın cinayetlerini durdurmak için siyasi iradesini ortaya koymalıdır. Kadın cinayetleri önlenebilir. Kadın cinayetlerinin reçetesi eşitliktir, eşitliğin sağlanması için izlenecek politikalardır. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı koruma kanununu etkin bir şekilde uygulanmalıdır.” şeklinde tepkisini ortaya koydu.

RABİA NAZ’IN KATİLİNİ İSTEDİ

Rabia Naz’ın katilini isteyen Şaban Vatan ise, “Gençlerimiz bugün burada adalet arıyor. Canına kıyılmış bir annenin ve o duruma seyirci olmuş ‘annem ölmesin’ diyen çocuğun temsilciliğini yapıyorlar. Kim suçlu kim caniyse cezasını çekmeli. Benim verdiğim vergiyi çocuk katillerine veriyorsa yazıklar olsun. Adalet, mazlumlara zalimlik değildir. Lütfen Rabia Naz’ın katillerini ortaya getirin. İşte bugün Emine Bulut… Hepimiz vicdan azabı çekiyoruz değil mi? Ama sonra ne oluyor? Bu durumlar unutuluyor. Romanya’da 14 yaşındaki çocuğun ölümünde ihmal olmasından ötürü ülkenin İçişleri Bakanı istifa ediyor. Rabia Naz olayında devletimizin yöneticileri, birçok kişileri eğer ki hatır için koruyorsa yazıklar olsun deriz! İstifa edin deriz!” şeklinde açıklama yaptı.

Rabia MOLLAOĞLU

25 Ağu 2019 - 12:28 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

TEMEL DOGRU - sadece istanbulda gecen yil 100 000 kadin sittetden dolayi polise basvurmus ey laik kafalilar batimensetli kanunlarinizla bu olaylari asla önleyemezsiniz kurana dönerek Allahin kanunlarini uygulayin yoksa bu olaylarin önünü asla alamazsiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ağustos 12:28