Arkalarında çete olabilir

AİLE ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, Trabzon sokaklarında dilenen mültecilerin  ve yanında kimse olmaksızın dilendirilen çocukların envanter çalışması yapıldığını açıkladı. Kurt “Bu çocukların arkasında çete olabilir.” dedi.

SOKAKTA çalışan, çalıştırılan göçmenlerle yaşı küçük olup da çalıştırılan çocuklarla ilgili Trabzon’da envanter çalışması yürüttüklerinden bahseden Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Trabzon’da yanında kimse olmaksızın sokaklarda dilendirilen ve dilenen çocukların sayısının 20’nin üzerinde olduğunu söyledi. Bunun önemli bir rakam olduğunu belirten Kurt, “Bu boyutu emniyeti ilgilendirse de arkasında bir çete olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Göçmenlerle ilgili yürüttükleri önemli ve yeni olan projeyi günebakış’a değerlendiren Kurt, sokakta çalışan, çalıştırılan göçmenlerle yaşı küçük olup da çalıştırılan çocuklarla ilgili bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kurt, “Dilenenleri genelde göçmen olarak kabul ediyoruz. İç göç nedeniyle gelip çalıştırılan çocuklar da var. Dilenmeseler bile mendil, kalem, su, balon satan çocuklar var. Yaşı küçük olup tornacıda, tamircide Çıraklık Kanunu’na tâbi olmaksızın çalıştırılan çocuklar var. Bunların envanter çalışmaları yapılıyor.” ifadelerine yer verdi. Trabzon’da dilenen ve yanında kimse olmayan çocuklara Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak sahip çıktıklarını belirten Kurt, “Yanında kimse olmaksızın sokaklarda dilendirilen ve dilenen çocukların envanter çalışması tamamlandı. Trabzon’da 20’nin üzerinde bir rakam var ve bu önemli bir rakam. Bu da şunu gösteriyor: Arkasında bir çete olabilir. O bölümü tabii ki emniyeti ilgilendiren bir durum, bizi çocuk olma boyutu ilgilendiriyor. Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bir kısmını aldık ama arkasından yine gelenler oluyor.” dedi.

Cezaevi değil sosyal bir kurum olduklarını belirten Kurt, “Girmek için mahkeme kararı gerekir ama çıkmak için bir şeye gerek yoktur. Çocuk okula gidiyorum diyerek çıkar bir daha gelmeyebilir. Biz tabii kurum olarak peşine düşeriz ama zorla kimseyi burada tutamayız. Biz bu çocukların envanter çalışmalarını yaparak hem bu durumda ne kadar çocuk var bunu tespit etmiş olacağız hem de Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü olarak bu çocuklar için neler yapabiliriz, bu çocukları sokaktan nasıl kurtarıp topluma nasıl kazandırabiliriz bunun mücadelesini vereceğiz.” şeklinde konuştu.

20 Kas 2017 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.