Arılara otel kuruldu!

Ortahisar Belediyesince 20 Ağustos'ta açılışı gerçekleştirilecek Ekopark'taki polen bahçesi içerisinde, yaban arılarının kışı geçirebileceği "arı otel...

Ortahisar Belediyesince 20 Ağustos'ta açılışı gerçekleştirilecek Ekopark'taki polen bahçesi içerisinde, yaban arılarının kışı geçirebileceği "arı oteli" kuruldu

Belediye Başkanı Genç:"Bölgede yaşayan yaban arıları ve göç eden diğer bal arılarının yaşamsal alanlarını fazlalaştırmak için ilçemizin çeşitli yerlerine arı otelleri inşa edeceğiz"

Ortahisar ilçesinde kurulan Ekopark bünyesinde yaban arıları için arı oteli oluşturuldu.

Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, dünyadaki birçok araştırma çalışmasında arıların ekolojik dengeyi koruduklarının tespit edildiği belirtildi.

Bunun yanı sıra arıcılığın finansal girdi olarak ekonomiye büyük katkı sağladığına işaret edilen açıklamada, arıcılığın ekonomik ve ekolojik değerini göz önünde bulunduran Ortahisar Belediyesinin, Beşirli'de inşa ettiği ve 20 Ağustos'ta açılacak Ekopark'a arı oteli kurduğu kaydedildi.

Açıklamada, Ortahisar'ın yeşil gözü Ekopark'a yapılan arı oteli ile alanda oluşturulan polen bahçesinde beslenen yaban arılarının, kullanıcılardan uzak bir köşede kışı geçirmelerinin sağlanacağı vurgulanarak, böylece Türkiye'de bir ilk olacak proje ile tarım gelirlerinde yeni bir katma değer yaratılacağı, Beşirli'de başlanan bu projenin ilerleyen günlerde ilçenin uygun alanlarına da yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tüketilen tüm besinlerin yüzde 80'inin doğrudan bağlı olduğu arı popülasyonlarının desteklenmesiyle meyve ve sebzelerin dolgun, verimli ve yüksek rekolteli olmalarına katkı sağlanacağını belirtti.

Genç, İngiltere'de 2006 yılında yapılan bir araştırmada, arıların sadece soya üretimindeki katkılarının yılda yaklaşık 20 milyar dolar olduğunun ortaya konulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Arıların ekonomik önemleri anlaşılınca özellikle son 10 yılda sıkça görülmeye başlayan toplu arı ölümlerinin de nedenleri araştırılmaya başlandı. Sonuçta elde edilen veriler, arıların özellikle kent alanlarında polen eksikliği nedeniyle yaşam alanlarının azaldığı, kışı geçiremedikleri, bunun sonucunda da öldüklerini ortaya koymuştur. Biz de bu araştırmadan yola çıkarak bölgede yaşayan yaban arıları ve göç eden diğer bal arılarının yaşamsal alanlarını fazlalaştırmak için ilçemizin çeşitli yerlerine arı otelleri inşa edeceğiz. Bunların ilki, Ekopark içerisine yerleştirdiğimiz arı oteli oldu."

09 Ağu 2017 - 15:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.