Araklı’yı yağmur vurdu

Trabzon’un Araklı ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı. İlçede hayatın normale dönmesi için iş makineleriyle çalışmalar yapılıyor.

Trabzon'un Araklı ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. İlçede önceki akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren yağış nedeniyle Çamlıktepe ve Yüceyurt mahallerinde ev ve yolları su bastı. Bunun üzerine bölgeye jandarma, belediye ve Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, gerekli tedbirleri alarak vatandaşlara yardımcı oldu. Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, sağanağın ardından derenin taşması sonucu oluşan su baskını nedeniyle bazı evlerde hasar meydana geldiğini söyledi. Çetin, ilçede sağanağın yaklaşık bir saat sürdüğünü belirterek, "Şu anda jandarma, belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Arkadaşlarımız olaya hemen müdahale etti. AFAD ekipleri de geldi, işlemlerini yaptılar. Ekipler dere yatağından dolayı meydana gelen taşkından dolayı tahrip olan yolda çalışmalar yapıyor. Ayrıca hasar tespiti de yapıldı. Herhangi bir can kaybımız yok." dedi.

ZAMANINDA MÜDAHALE

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis ise zamanında müdahale ettiklerini anlatarak, "Ahırlarda ve 10 kilometrelik bir yol güzergahında tahribat var. O nedenle şu anda yol kullanılmaz halde. Araklı Belediyemize ait personellerimiz iş makineleriyle acil müdahale ediyorlar. DSİ ekipleriyle de birlikte çalışacağız. Can ve mal kaybımız yoktur." diye konuştu. Su baskınından zarar gören Çamlıktepe İlkokulu ve Ortaokulu'nun 156 öğrencisi ise karne sevinci yaşayamadı. Öğrencilere karneleri pazartesi günü verilecek.

15 Haz 2019 - 13:22 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Serkan - Sel olaylarında yağmurun akacağı bir alan oluşturulmalı böylece sel olmayacak Allah yardımcıları olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Haziran 13:22