Ana kızın gözyaşları mutluluğa dönüştü

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazanan Suna Yıldız'ın, ailesinin maddi imkansızları nedeniyle eğitimine devam edemeyece...

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazanan Suna Yıldız'ın, ailesinin maddi imkansızları nedeniyle eğitimine devam edemeyeceğini öğrenen Vali Doğanay, genç kıza sahip çıkarak okula gitmesini sağladı

Anne Sultan Yıldız: "Çocuğumun üniversite sınavını kazanmasına sevinemedim çünkü okutacak paramız yoktu. Geceleri tek odalı evimizde uyurken kızıma belli etmeden alçak sesle sabahlara kadar ağladım"

Suna Yıldız: "Okuyarak başta ailem olmak üzere bana sahip çıkan değerli valimize vefa borcumu ödemek istiyorum. Devletine, vatana, bayrağına, millete ve dinine bağlı bir birey olarak kendimi yetiştireceğim"

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazanan ancak ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle eğitime devam edemeyecek başarılı öğrenci Suna Yıldız'a sahip çıkarak, gerekli yardımda bulundu.

Doğanay, Şavşat ilçesinden kendisini ziyarete gelen vatandaşlardan, Yoncalı köyünde tek odalı bir evde ikamet eden ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Yücel ve Sultan Yıldız çiftinin tek çocuğu olan Suna Yıldız’ın üniversite sınavını kazandığını fakat maddi durumları iyi olmadığı içini okula gidememe ihtimali bulunduğunu öğrendi.

Başarılı öğrencinin ailesine ulaşarak başta genç kız olmak üzere anne babayı tebrik eden Doğanay, ailesinin ve öğrencinin okuma arzusunu görünce her türlü desteği vereceğini belirterek, Yıldız ailesinin en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Vali Doğanay, öğrencinin yurt sorununu çözerek, başarılı olduğu sürece maddi ve manevi yardımda bulunacağı sözünü verdi.

Hayatı ve eğitim süreci zorluklarla geçen Suna Yıldız, ilköğretim döneminde 8 yıl boyunca her gün yaklaşık 8 kilometrelik yolu katederek okulunu üstün başarı ile tamamladı.

Başarılı bir öğrenci olan Yıldız’ın ailesi, çocuklarını okutabilmek için köyden Şavşat ilçesine göç ederek kiralık ev tuttu. Suna Yıldız, ailesinin sağladığı kısıntılı imkanlara rağmen üniversite sınavında ilk tercihi olan Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazandı.

Anne Sultan Yıldız, hasta eşiyle köylerinde büyükbaş birkaç inekle hayvancılık yaparak evin geçimini sağlamaya çalışırken kızlarını okutabilmek için yıllarca maddi imkansızlıklara göğüs gerdiklerini söyledi.

Üniversiteyi kazanan kızlarını parasızlıktan dolayı okula göndermeyi düşünmediklerini belirten anne Yıldız, "Çocuğumun üniversite sınavını kazanmasına sevinemedim çünkü okutacak paramız yoktu. Geceleri tek odalı evimizde uyurken kızıma belli etmeden alçak sesle sabahlara kadar ağladım. Adeta gözyaşlarım sel oldu. Rabbime her zaman 'tek odalı bir evim dahi olmasın, yeter ki çocuğum okusun' diye dualar ettim." dedi.

Dualarının kabul olduğunu söyleyen Yıldız, "Sayın Valimiz devletimizin ve hükümetimizin sıcak elini uzattı. Çocuğumun başta yurt sorununu çözerek bizlerin yanında olacaklarını belirttiler. Allah razı olsun valimizden bizlerin en büyük hayalimizin gerçekleşmesine vesile oldu. Rabbim devletimize, hükümetimize ve milletimize bir zeval vermesin." diye konuştu.

En büyük hayali kaymakam olmak

Suna Yıldız ise çok zorlu bir eğitim-öğretim süreci geçirdiğini belirtti.

Okumayı çok sevdiğini kaydeden Yıldız, "Ancak ailemin durumundan dolayı üniversiteyi kazanmama rağmen okuyamayacağımı düşünüyordum. Üzüntüden sabahlara kadar ağladım. Gözyaşlarımızı sayın valimiz mutluluğa dönüştürdü." dedi.

Yıldız, kendisine verilen bu desteği karşılıksız bırakmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Okuyarak başta ailem olmak üzere bana sahip çıkan değerli valimize vefa borcumu ödemek istiyorum. Devletine, vatana, bayrağına, millete ve dinine bağlı bir birey olarak kendimi yetiştireceğim. Bana destek olan ailemin ve valimizin yüzünü kara çıkarmayacağım. İyi bir insan olup ülkeme faydalı birey olmak istiyorum. En büyük hayalim olan kaymakam olacağım ve sayın valimizi örnek alacağım. Benim gibi okumak isteyip de okuyamayanların, kimsesizlerin, fakir-fukaraların, şehit ve gazi ailelerimizin, engellilerimizin her zaman yanında olacağım."

19 Eyl 2017 - 12:57 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.