Akyazı tartışması

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü oturumunda İmar Komisyonundan Akyazı bölgesi için gelen iki konu tartışmalara neden oldu. Akyazı sahiline...

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü oturumunda İmar Komisyonundan Akyazı bölgesi için gelen iki konu tartışmalara neden oldu. Akyazı sahiline yapılması düşünülen biyolojik arıtma tesisi ve balıkçı barınağının plana işlenmesi teklif edilince konuya Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’den tepki geldi. Şehir hastanesinin önüne barınak ve arıtma tesisinin düşünülmesinin yanlış olduğunu belirten Türkmen, “Akçaabat Belediyesi olarak burası için hazırladığımız proje var. Turizm alanı olarak kullanılabilecek bu alan böyle heba edilmemeli.” diye konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü oturumunda İmar Komisyonundan Akyazı bölgesi için gelen iki konu tartışmalara neden oldu. Akyazı sahiline yapılması düşünülen biyolojik arıtma tesisi ve balıkçı barınağının plana işlenmesi teklif edilince konuya Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’den tepki geldi. Şehir Hastanesinin önüne barınak ve arıtma tesisinin düşünülmesinin yanlış olduğunu belirten Türkmen “Akçaabat Belediyesi olarak burası için hazırladığımız proje var. Turizm alanı olarak kullanılabilecek bu alan böyle heba edilmemeli.” dedi.

TÜRKMEN’İN SÖZÜNÜ KESMEK İSTEDİ

Türkmen’in, söz almasının ardından projenin yanlışlığından bahsedip geleceğe yönelik projelerinden bahsedince Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından sözü kesilmek istendi. Başkan Türkmen, Gümrükçüoğlu’nun müdahalesine “Sözümü bitirebilirsem… Söz aldım. Fikirlerimi belirtmek istiyorum.” şeklinde yanıt verdi. Türkmen’in sözlerine “Size saygı duyuyoruz. İsterseniz akşama kadar dinleyelim sizi.” ifadeleriyle karşılık veren Gümrükçüoğlu “Bu, burada konuşulabilecek konu değil şu anda. Siz bu düşüncelerinizi kendiniz çalışın. Konuyu daha sonra Büyükşehir Belediyesine getirebilirsiniz. Dediğim gibi bu konu şu anda Büyükşehir Belediyesinde konuşulabilecek bir konu değil.” diye konuştu.

HEM TRABZON HEM AKÇAABAT İÇİN…

Kent için Akyazı’nın öneminden bahseden ve turizmle ilgili önemli öngörülerde bulunan Türkmen şu konuşmayı yaptı: “Şehir Hastanesi içi belirlediğimiz yerler… Şehir Hastanesinin önünde öyle bir balıkçı barınağı doğru mudur? Bunun irdelenmesi gerekmektedir. Hastanenin önünde barınağın olması çok uygun değildir. Bu alana başından beri Akyazı deniyor ama bu bölgenin bir kısmı Akçaabat Yıldızlı Mahallesi içerisinde. Burasının içerisinde Karayolları da bulunuyor. Bu bölge hem Trabzon hem Akçaabat için çok önemli bölge. Şehir Hastanesi kararlaştırıldı. Şehir Hastanesi, sağlık turizmiyle ilgili bir tesis… Karayollarının yeri ileriye dönük olarak konaklama tesisi olarak planlanabilir. Batıda ordu evi proje tasdiki var. Arkada Sera Gölü bölgesi var. Orası şu an insan kaynıyor. Orası bir turizm vadisi oldu. O bölgenin tamamını turizmde değerlendirebiliriz. Biz burasının tamamı için Akçaabat Belediyesi olarak master plan yapıyoruz. Hazır ertelenmişken bunun düşünülmesini istiyorum.” Konunun gündemde kalıp üzerinde çalışılması için oylanarak kararlaştırıldı.

Berkant PARLAK

18 Tem 2018 - 12:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.