Ahilik Kültür Haftası kutlamaları başladı

Bu yıl 31’incisi düzenlenen Ahilik Kültür Haftası, Trabzon Atatürk Meydan’ı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikle başla...

Bu yıl 31’incisi düzenlenen Ahilik Kültür Haftası, Trabzon Atatürk Meydan’ı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikle başladı. 17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftasına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara ve il protokolünden isimlerle vatandaşlar katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Trabzon’da yılın ahisi, kalfası ve çırağına ödülleri takdim edildi.

YAVUZ: SPEKÜLATİF OYUNLARA UYUP FİYAT ARTIRILMASIN

Trabzon’un ahiliğin yurdu olduğunu ifade eden Vali Yavuz, Türkiye’ye dış güçlerin oynadığı ekonomik oyun üzerinden mesajlar verdi. Vali Yavuz, “Ülkemiz çok zorluklardan geçti. 15 Temmuz’da Trabzon’da hepimiz nöbet tuttuk. Günlerce beraber bu ülke için savaştık. Tanklarla girdiler başaramadılar. Terörle girdiler başaramadılar. Şimdi de tamamen spekülatif olarak ekonomik anlamda bir deneme yapalım diyorlar. Bu millet bu ekonomik oyunu biliyor. Esnafa çağrım bu spekülatif oyunlara uyup fiyat artırmayın. Allah’ın izniyle vatandaşlarımızla bu oyunu bozacağız. Allah birliğimizi daim kılsın.” dedi.

AYVAZOĞLU, AHİLİĞİN ÖNEMİNİ KONUŞTU

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Ahilik esnaf arasındaki dayanışmayı artıran bir teşkilatçılık... Hangi devirde olsak da olalım yaptığımız işin en önemli ölçüsü ahlakiliktir. Ahlakilik ölçüsünü en iyi şekilde icra eden bütün esnaf teşkilatımızı tebrik ediyorum. Bizi günümüzde esir almaya çalışan ‘ekonomik buhran’ diye tabir edilen saldırıları vatandaşımızın dayanışmasıyla bertaraf edebildiğimizi gördük. Devletin arkasında duran para değil devletim önceliklidir diyen bütün esnaf teşkilatının önünde eğiliyorum. Bu bir geçici süreçtir.” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, EKONOMİYİ KONUŞTU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “İsraftan kaçınarak ülkemiz için dayanışma içine giren esnaflarımızı kutluyorum. Hangi ekonomik provokasyon yapılırsa yapılsın hepsinin altından kalkarız. Esnafı yaşatacağız ki biz yaşayalım. Esnaf birbirine sahip çıkmalı. Fahiş fiyat uygulayamaya kalkanlar bir elin parmağını geçmez. Onlarda vatandaşın sosyal kontrolündedir. İsraftan kaçınmak ahilik haftasında ilk aklımıza gelen husustur.” diye konuştu.

KARA: ESNAF HER ZAMAN MİLLETİN YANINDADIR

Bugün örnek kurumlardan biri olan ahilik, tarihi seyri içerisinde yüzyıllarca esnaf, sanatkâr ve halkımıza ışık tutmuştur. Ahilik adaletli verimli ve son derece bir sistemi Türk toplumuna kazandırmıştır. Ahilik ahlak mektebidir. Ahiler adeta bir çimento gibi milletimizi bir arada tutan, savunan yaşatandır. Ahilik sadece kendini düşünmek değil aynı zamanda çevresini kardeşlerini ve toplumu gözetmektedir. Esnaf her zaman olduğu gibi bugünde milletinin yanındadır. Ülkemiz adeta kıl bir köprüden geçiyor ama bundan da Allah’ın izniyle çıkacağız.

YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞI AÇIKLANDI

Trabzon’da Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde yılın ahisi, kalfası ve çırağı açıklandı. Buna göre; kuzine ustalığı yapan Hakkı Aydın yılın ahisi, kaynakçılık yapan Ertuğrul Yavuz yılın kalfası ve bıçakçılık yapan Özer Akyasan ise yılın çırağı seçildi.

17 Eyl 2018 - 16:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Kadir Yeter - ahiliğin başladığı ilk nokta neresidir bilen var mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 16:02