Adalete dikkat çekti

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Meclis genel kurulunda Ceza Muhakemesi Kanununun 20'nci maddesinde verilen önerge üzerine söz alarak, Türkiye’d...

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Meclis genel kurulunda Ceza Muhakemesi Kanununun 20'nci maddesinde verilen önerge üzerine söz alarak, Türkiye’de adaletin getirildiği son noktayı konuştu.Tığlı, hakim savcı atamalarından, kadın cinayetlerine ve insanların haklarını sosyal medya üzerinden aradığına dikkat çekti.

“GİRESUN’DA KAÇ KİŞİ HAKİM YAPILDI?”

Tığlı, Giresun’da AKParti yöneticisi kaç kişinin hâkim ve savcı yapıldığını sorarak, “Siz bu kişilerin liyakatlarına, tarafsız olacaklarına kefil misiniz? Siz onlara güveniyor musunuz? Kefil iseniz, güveniyor iseniz onların hatalarına ortaksınız demektir.” diye konuştu.Bu haksızlık ve adaletsizliğe son verilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Tığlı, “Eğer bir kişinin hakkı yenmişse, tüm toplumun hakkı yenmiştir. Bu hakkı yedirmemek yüce mecliste görev yapan milletvekillerinin sorumluluğudur. Ama hiç şüpheniz olmasın, bu ülkede adaletsizliklere, hukuksuzluklara, vicdansızlıklara karşı mücadele eden bir parti ve bir lider var; o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi, o liderin adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sizin yarattığınız zulme ve adaletsizliğe karşı bizim yaptığımız mücadele asla bitmeyecek “dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİ AK PARTİ’YE BAĞLADI

Türkiye'de kadın cinayetlerinin geldiği noktanın tek sorumlusunun Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı olduğuna dikkat çeken Tığlı, “Çünkü kadın cinayetleri bireysel değil, politiktir. Vahşice katledilen yüzlerce kadın ve çocuk cinayetinde, kravat takanlara verilen iyi hâl indirimlerinden, beslediğiniz tarikat mensuplarının, yandaş medya şakşakçılarının ve bazı iktidar mensuplarının, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran söylemlerinin bu cinayetlerde etkisi yok mudur? İşte, tam da bu nedenlerden dolayı, burada yapılan tüm kanunlar ortak bir akılla ve evrensel normlara göre hazırlanmalı, asla ve asla oldubittiye getirilmemelidir; tüm kesimlerin, tüm siyasi partilerin, tüm STK'lerin sesi dinlenmelidir; torba yasa tekniğinden bir an önce vazgeçilmelidir.” diyerek önemli bir yaraya parmak bastı.

İNSANLAR ADALETİ SOSYAL MEDYADA ARIYOR

Tığlı, ülkemizde insanların adaleti sosyal medya platformlarında aradığını dile getirerek, “Kim yargıyı ayaklar altına alıyorsa emin olun ki bir gün o yargıya muhtaç olacaktır. Bağımsız olmayan, tarafsızlığını yitiren yargıya yapılan bu müdahaleler sorun çözmez. Sorunların çözümü önce bağımsız ve tarafsız yargı erki, sonra Anayasa da dâhil olmak üzere yapılacak kapsayıcı düzenlemelerdir. Yoksa insanlar adaleti sosyal medya platformlarında aramaya devam ederler, ülkemin güzel insanları haksızlığa uğradığı zaman Twitter'da, Instagram'da, Facebook'ta hepimizi etiketleyerek seslerini duyurmaya çalışırlar. Görüştüğümüz bu teklifin içindeki kimi kanunlarda yapılan kısmi değişikliklere de yargı reformu denmez, dense dense "yargıya makyaj" denir.” Şeklinde konuştu.

20 Eki 2019 - 11:58 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.