5 ilçede yıkım var

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla yaylalarda kaçak yapılar yıkılacak

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın talimatıyla yaylalarda 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan binalara yönelik düğmeye basıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen yazıyla, Hayrat, Sürmene, Köprübaşı, Maçka ve Düzköy ilçelerine bağlı yaylalarda 17 Eylül 2018 Pazartesi günü eş zamanlı olarak yıkım işlemi gerçekleştirilecek. Yıkım ekibinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturulacağı İl Jandarma Komutanlığının da yıkım yapılacak yaylalarda güvenlik önlemi alacağı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla yaylalarda 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan binalara yönelik düğmeye basıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen yazıyla, Hayrat, Sürmene, Köprübaşı, Maçka ve Düzköy ilçelerine bağlı yaylalarda 17 Eylül 2018 Pazartesi günü eş zamanlı olarak yıkım işlemi gerçekleştirilecek. Yıkım ekibinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturulacağı İl Jandarma Komutanlığının da yıkım yapılacak yaylalarda güvenlik önlemi alacağı öğrenildi.

Trabzon Valiliği, 5 ilçeye ait yaylalarda 17 Eylül Pazartesi günü eş zamanlı kaçak ve imar mevzuatına aykırı yapıların yıkımını eş zamanlı olarak gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Düzköy Kaymakamlığına, Hayrat Kaymakamlığına, Köprübaşı Kaymakamlığına, Maçka Kaymakamlığına, Sürmene Kaymakamlığına, İl Jandarma Komutanlığına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “İçişleri Bakanlığı’nın 18.07.2018 tarihli yazısında ‘Turizm, tarım ve hayvancılık sektörü için önem arz eden ve kadimden beri yayla olarak kullanılan alanların korunması yasal mevzuat gereği olduğu ve bu çerçevede 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun la belirlenen 31.12.2017 tarihinin dikkate alınarak, kapsama giren alanlarla bu tarihten sonra kaçak ve imara aykırı yeni yapılaşmaya müsaade edilmemesi gerektiği, 31.12.2017 tarihi göz önünde bulundurularak yaylalarda mevzuata aykırı yeni yapılaşmaya müsaade edilmemesine yönelik her türlü tedbirin alınması ve aksine davrananlar hakkında tereddüt edilmeden yasal işlem tesis edilmesi gerektiği’ ifade edilmiştir. Bakanlığımızın emri doğrultusunda, ekte gönderilen listede belirtilen 5 (beş) ilçede bulunan yaylarımızda 17 Eylül 2018 Pazartesi günü eş zamanlı olarak yıkım faaliyetlerine başlanacağından, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından söz konusu ilçelerde makine ve ekipman parkının oluşturularak hazır edilmesini, İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerekli güvenlik tedbirlerin almma3.ru, Kaymakamlarımız tarafından konunun bizzat takıp edilmesini, vatandaşlarla karşı karsıya gelmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesini rica ederim.”

Aydın GELLECİ

16 Eyl 2018 - 11:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.