48 yıllık oyuna 5 yıl hapis istendi

Sahtecilik suçundan yargılanacak olan Musa dedenin hapsi istendi

Kuzeni Veysel Kahraman’ın yerine sahte pasaportla Almanya’ya giden Musa K.’nin hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi.

48 YIL İKİ ÜLKE ARASINDA MEKİK DOKUDU

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde yaşayan Veysel Kahraman (81) ve Musa K. (86) adlı iki kuzen 1970 yılında Almanya’ya işçi olarak gitmek üzere başvuruda bulundu. Almanya, Veysel Kahraman’ın başvurusunu kabul ederken, Musa K.’nın başvurusu reddetti. Bunun üzerine Musa K., halasının oğlu Veysel Kahraman’ın pasaportu üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak, Almanya’nın yolunu tuttu. Musa K., Almanya’da işe girdi ve yıllar sonra emekli oldu.

SONUNDA POLİS MEMURU FARKI GÖRDÜ

Musa K., 48 yıllık süre içerisinde Almanya ile Türkiye arasında mekik dokudu. Sahte pasaportla rahat bir şekilde yolculuk yapan Musa K., sonunda yakayı ele verdi. İşçilere bir makineyi öğretmen için Almanya’ya gitmek üzere yeniden pasaport başvurusu yapan Musa K.’dan şüphelenen Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, olayı 48 yıl sonra ortaya çıkardı. Veysel Kahraman’ın bilgi sahibi, Musa K.’nın ise şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

MUSA DEDE YAPTIKLARINI POLİSE ANLATTI

Resmi belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Musa K., “ Veysel ile Almanya’ya gitmek üzere müracaatta bulunduk. Bana çıkmadı. Veysel’e izin çıktı. Veysel o dönemde hasta olduğundan okuryazar olmadığından Almanya’ya gitmedi. Bunun üzerine konuştuk ve Almanya’ya gitmem için anlaştık. Pasaport çıkarttım ve Almanya’ya gittim. Almanya’da Veysel Kahraman ismiyle çalıştım ve emekli oldum. Emekli olduktan sonra Türkiye’ye döndüm. Pasaport şubeye Almanya’ya gitmek üzere başvuruda bulundum. Polisler yeğenim Mustafa Kahraman’ı aradılar. Mustafa emniyete gitmiş. Pasaporttun dedesi Veysel Kahraman’a ait olduğu fakat resmin bana ait olduğunu söylemiş” dedi.

MUSA İLE İKİ YILLIK ANLAŞMA YAPMIŞTIK

Bilgi sahibi olarak ifadesi alınan Veysel Kahraman, “1970 yılında bana vize çıktı. Okur yazar olmadığım ve hasta olduğum için Almanya’ya gidemedim. Ancak dayımın oğlu Musa, benim adıma düzenlenmiş pasaporta kendi fotoğrafını yapıştırarak, Almanya’ya gitti. Kendisi ile iki yıllığına anlaşmıştık. Daha sonra bana pasaportumu vermedi. Musa’yı bu süreçten sonra görmedim. Polisler beni aradı ve pasaportumu gelip olmamı söyledi. Torunum Mustafa ile emniyete geldim. Benim böyle bir müracaatımın olmadığını söyledim. Benimg özlerim görmediği için torunum Mustafa pasaportun üstündeki resme baktı. Resmin Musa’ya ait olduğunu söyledi” dedi.

BELGEDE SAHTECİLİKTEN SORUŞTURMA

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü, Musa K. hakkında belgede sahtecilik suçundan soruşturma başlattı. Savcılığı sevk edilen ve ifadesi alınan Musa K.’nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Musa Dede’nin 48 yıllık oyununu ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcı resmi belgede sahtecilik suçundan hazırladığı iddianameye mahkemeye gönderdi. Asliye ceza mahkemesinde yargılanmasına Musa dedenin TCK 204/1 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.

Enis YILDIRIM

21 Eyl 2018 - 12:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.