47 Mülteciden Vatandaşlık Başvurusu

TRABZON İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Trabzon’da 2000 civarında Suriyeli olduğunu belirtti. Türk vatandaşlığı için Trabzon’da şu ana kadar...

TRABZON İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Trabzon’da 2000 civarında Suriyeli olduğunu belirtti. Türk vatandaşlığı için Trabzon’da şu ana kadar 47 Suriyeli mültecinin değerlendirilmeye alındığını belirten Latifoğlu, Bakanlık tarafından başvuru dosyaları incelendikten sonra nihai kararın verileceğini ifade etti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü geçtiğimiz Mart ayında Türkiye'de yaşayan 1 milyon 580 bin 866'sı erkek, 1 milyon 376 bin 588'i kadın olmak üzere 2 milyon 957 bin 454 Suriyelinin, biyometrik verileriyle kayıt altına alındığını açıklamıştı. Şu ana kadar Suriyeli vatandaşlardan Türkiye vatandaşı olan olmasa da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü toplamda 7400 kişinin vatandaşlık başvurusunun değerlendirmeye alındığını, bu kişilerin işlemleri bittiğinde Türk vatandaşlığına alınacağını söylenmişti.

SON KARARI BAKANLIK VERECEK

Trabzon’da şu ana kadar Türkiye vatandaşlığı alan kimse olmadığını belirten Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Genel Müdürlüğün belirlediği kriterlere uyan ailelerin ve şahısların başvurularının değerlendirilmeye alındığını söyledi. Latifoğlu “Kriterler belirlendikten sonra, ilimizden gönderilen listeyi biz değerlendiriyoruz. Biz bu kişilerin dosyasını hazırlıyoruz. Nüfus ve Vatandaşlık Komisyonuna sunuyoruz, orada bunlar görüşülüp, tartışılıyor ve bakanlığa gönderiliyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye vatandaşlığı için Trabzon’da şu ana kadar 47 Suriyeli mültecinin değerlendirilmeye alındığını belirten Latifoğlu, açıklamalarını şu şekilde bitirdi. “Bu insanların vatandaşlığa geçirilme amaçları da meslek erbabı olan, kalifiye işçi olan, ülkemize faydası olacak insanları yurt dışına çıkarmamak. Biz bu dosyaları gönderdikten sonra bakanlık kendi incelemelerini yapacak ve ondan sonraki süreçte bu insanların Türk vatandaşlığına kabul edilip edilmeyeceği belirlenmiş olacak.” dedi .

Filiz YILDIRIM

24 Tem 2017 - 12:34 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.