2050’ye kadar su sıkıntısı yok

Rize, Andon İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasıyla 2050 yılına kadar su sıkıntısı yaşamayacak. Tarım ve Orman Bakanlığının Rize’de inşaatı devam e...

Rize, Andon İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasıyla 2050 yılına kadar su sıkıntısı yaşamayacak. Tarım ve Orman Bakanlığının Rize’de inşaatı devam eden ve proje safhasındaki içme suyu tesislerinin yüzde 96’sının tamamlandığı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığının Rize’de inşaatı devam eden ve proje safhasındaki içme suyu tesislerinin tamamlanmasıyla, kentin 2050 yılına kadarki su ihtiyacının karşılanacağı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Rize’nin en büyük problemlerinden biri olan içme suyu ihtiyacını karşılamak için büyük düşünüldüğü belirtildi. Rize'de yapımı süren içme suyu projesinde sona gelindiği ifade edilen açıklamada, "Rize’de inşaatı devam eden ve proje safhasındaki içme suyu tesislerinin tamamlanmasıyla birlikte yıllık toplam 16 milyon meterküp içme suyu temin edilerek, şehrin 2050 yılına kadarki içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Varda Kaynaklarından 60 km uzunluğunda 1. Kısım isale hattı ile Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Kendirli ve civar yerleşimlerin içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. İnşaat çalışmalarının yüzde 96’sı tamamlanmıştır. Andon İçme suyu Arıtma Tesisi’nden Rize şehir merkezindeki ana su haznesi olan Dağbaşı su haznesine 15 km temiz su isale hattı vasıtasıyla Rize şehir merkezine yıllık 6 milyon metreküp içme suyu temin edilecektir. Önümüzdeki günlerde Andon arıtma tesisi bağlantısının da tamamlanmasıyla, Eylül ayı içerisinde tesise su verilecektir” denildi. Bölgede oluşabilecek taşkın risklerine karşı önlemler alındığı da kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Özellikle Karadeniz Bölgesinde etkili olan taşkınların vatandaşlarımıza verdiği zararı ortadan kaldırmak için havza esasında çalışmalar yapıyoruz. Havzanın bütününü ele alarak öncelikle yukarı havzada suyun akışa geçme süresini uzatacak teraslama, ağaçlandırma ve erozyon kontrol tesisleri yapıyor, derelerde ise Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı DSİ tarafından ıslah çalışması gerçekleştiriyoruz. Rizeli vatandaşlarımızı taşkınlardan korumak için son 17 yılda 58 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik. Bu tesislerle; Rize şehir merkezi, 104 adet meskûn mahal ve 17 bin 70 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca Rize şehir merkezi ve değişik ilçelerde 19 adet taşkın koruma tesisinde inşaat çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” Kaynak: Rize 2050'ye kadar su sıkıntısı yaşamayacak!

28 Ağu 2019 - 12:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.