15 Temmuz selaların silahları yendiği tarih

Trabzonlu vekiller 15 Temmuz destanını yorumladılar 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin bugün üçüncü yıldönümü. Aziz Millet, bağımsızlığına yönelik...

Trabzonlu vekiller 15 Temmuz destanını yorumladılar

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin bugün üçüncü yıldönümü. Aziz Millet, bağımsızlığına yönelik bu işgal hareketini destan yazan bir direniş ruhuyla hezimete uğrattı. Trabzonlu vekiller Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta, Ahmet Kaya ve Hüseyin Örs darbe ve işgal girişiminin üçüncü yıldönümüyle ilgili mesaj yayımladı.

Dış destekli hain bir işgal planıydı

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin ülkenin ve milletin istikbaline, milli iradenin kalbine kahpece açılan bir ateş olduğunu belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Bu bir darbe girişiminden ziyade açık bir işgal girişimiydi. Dış destekli hain bir tezgâhtı. O gün sela sesleri silah seslerini susturdu” dedi.

Milletin imanını hesap edemediler

Milletvekili Bahar Ayvazoğlu “Dünyanın en büyük ordusu olan Türk ordusunun tankını, tüfeğini kendi milletine yöneltecek hainlikte olabilenler, bu milletin temsil makamını bombalamaktan ar etmeyen kalleşlerin hesap edemediği bir şey vardı. O da her zorlu şartta tek yumruk olmayı başarabilen bu milletin güçlü imanıdır” dedi.

Yeniden dirilişin adıdır

Milletvekili Muhammet Balta, “15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin adıdır. Bu ihanet girişimi karşısında darbeye karşı durup sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan yediden yetmişe tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyor, canlarını feda eden aziz vatan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Meclisin direnişi unutulamaz

Milletvekili Ahmet Kaya, askeri ve sivil tüm darbelere karşı olduğunu ifade etti. Kaya “Sokaklarda canı pahasına teröristlere direnen, tanklara karşı koyan vatandaşlarımız, Yüce Meclis’imizin çatısı altında toplanarak parlamenter sisteme ve demokrasimize sahip çıkan milletvekillerimiz bu demokrasi destanının asıl kahramanlarıdır.

Milli iradeye kastedenleri lanetliyorum

Milletvekili Hüseyin Örs, “O gün, Türk milleti önemli bir demokrasi sınavı verdi ve bu demokrasi sınavından da başarı ile çıktı. Devletimize, milli irademize, inançlarımıza ve demokrasimize saygı duymayanları, bu değerlerimize kasteden her kim varsa onları, onlara yakın duranları lanetliyorum” dedi.

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin bugün üçüncü yıldönümü. Aziz Millet, bağımsızlığına yönelik bu işgal hareketini destan yazan bir direniş ruhuyla hezimete uğrattı. Trabzonlu vekiller Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta, Ahmet Kaya ve Hüseyin Örs darbe ve işgal girişiminin üçüncü yıldönümüyle ilgili mesaj yayımladı.

CORA “O GÜN SELÂ SESLERİ SİLAH SESLERİNİ KESTİ”

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin ülkenin ve milletin istikbaline, milli iradenin kalbine kahpece açılan bir ateş olduğunu belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Bu bir darbe girişiminden ziyade açık bir işgal girişimiydi. Dış destekli hain bir tezgâhtı. O gün; Türk milletinin her bir ferdinin etkisiz hale getirilmediği müddetçe hiçbir zaman esarete mahkûm olmayacağının dünyaya haykırıldığı gündü. Bize demokrasi dersi verenlerin demokrasi destanını naklen izledikleri gündü. O gün sela seslerinin silah seslerini kestiği gündü. Böyle kahpece ve alçakça bir darbeye millet olarak tükürdüğümüz, işgal girişimine karşı topyekün mücadele ettiğimiz bir gündü. Çok şükür darbeye, darbecilere teslim olmadık. Ezanımızı susturamadılar, bayrağımızı indiremediler, vatanımızı parçalayamadılar, devletimizi bölemediler, birliğimizi beraberliğimizi ortadan kaldırmadılar. Bugün darbeyle başaramadıkları hedeflerini başka saldırılarla gerçekleştirmeye ve bize diz çöktürmeye çalışanlara karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etmektedir. Bugün, yalanın, dolanın, hilenin, riyanın ağababası FETÖ elebaşının peşindeyiz. O hain hesap verene kadar mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

AYVAZOĞLU “15 TEMMUZ, HAFIZALARA KAZINAN DİRENİŞİDİR”

Milletin tüm gücüyle, kalbiyle, imanıyla 15 Temmuz günü devletine sahip çıktığı kaydeden AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu “Dünyanın en büyük ordusu olan Türk ordusunun tankını, tüfeğini kendi milletine yöneltecek hainlikte olabilenler, bu milletin temsil makamını bombalamaktan ar etmeyen kalleşlerin hesap edemediği bir şey vardı. O da her zorlu şartta tek yumruk olmayı başarabilen bu milletin güçlü imanı. Bizler, ‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’ derken yalnızca bir marşın sözlerini kuru kuru tekrar etmiyorduk. Bizler, ‘Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal’ derken yeryüzünde hiçbir beşeri güce tapmayacağımızı, yalnızca Allah'a kul olarak ölüme bile gülümseyerek gideceğimizi haykırıyoruz. 15 Temmuz, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan bir milletin hafızalara kazınan direnişidir. Biz de bu vatan, millet, ezan, bayrak sevgisi varken başaramayacaksınız. Azalarak değil artarak inançla büyüyoruz. Aziz şehitlerimiz vatan size minnettardır.” diye konuştu.

BALTA “BU TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ”

15 Temmuz ruhu ayakta olduğu müddetçe Türkiye'yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir kuvvet olmadığını belirten TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin adıdır. Milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır. Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler sandılar ki bu millet korkacak, meydanları, sokakları kendilerine bırakacak, evlerine çekilecek ama milletimiz o gece ihanetin karşısına çıkmakta bir an bile tereddüt etmemiş, tüfeğin, tankın, topun karşısında dimdik durmuş, demokrasiye sıkılan kurşunlara gövdesini siper etmiştir. Bu terör örgütü ile hep birlikte mücadeleye devam ediyoruz. Bu ihanet girişimi karşısında darbeye karşı durup sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan yediden yetmişe tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyor, canlarını feda eden aziz vatan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize de Allah'tan sağlıklı uzun bir ömür niyaz ediyorum. Milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişimin karşısında duran asker ve polislerimizin hepsine minnettarız.” dedi.

KAYA “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI YARGILANSIN”

Millet egemenliğini ve Meclisi hedef alan hain darbe girişimini bir kez daha lanetlediğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, askeri ve sivil tüm darbelere karşı olduğunu ifade etti. Kaya “Sokaklarda canı pahasına teröristlere direnen, tanklara karşı koyan vatandaşlarımız, Yüce Meclis’imizin çatısı altında toplanarak parlamenter sisteme ve demokrasimize sahip çıkan milletvekillerimiz bu demokrasi destanının asıl kahramanlarıdır. FETÖ, sadece 15 Temmuz’dan ibaret olmayan, özellikle AK Parti hükümetleri döneminde yargıya, güvenlik güçlerine, bakanlıklara ve hemen hemen tüm kamu kurumlarına yerleşen, tıpkı devleti içten içe saran bir hastalık gibidir. Masum insanı işsiz bırakarak, hapse atarak, FETÖ’cü diye fişleyerek bu büyük günahların hesabı kapatılamaz. FETÖ’nün siyasi ayağı yargılanmalı ve 15 Temmuz sonrası yaşanan mağduriyetler giderilmelidir. Darbe girişimine direnerek canını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize de minnet duygularımızla sağlıklı ömürler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

ÖRS “MİLLİ İRADEMİZE KASTEDENLERİ LANETLİYORUM”

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin devlete sızmış hain bir güruhun, alçak bir kalkışması olduğu kaydeden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “O gün, Türk milleti önemli bir demokrasi sınavı verdi ve bu demokrasi sınavından da başarı ile çıktı. Devletimize, milli irademize, inançlarımıza ve demokrasimize saygı duymayanları, bu değerlerimize kasteden her kim varsa onları, onlara yakın duranları lanetliyorum. Kalbi, vicdanı ve idrakı kapanmış; şuuru kirlenmiş, iradesi alçaklara bir şekilde temas etmiş olanlara karşı uyanık olmalı ve siyasi ayırımları bir kenara bırakıp, topyekün mücadele etmeliyiz. FETÖ hain saldırısına karşı korkusuzca direnen, kanlarının son damlasına kadar mücadele eden aziz şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyor, mekânları cennet olsun diyorum.” açıklamalarına yer verdi.

Filiz YILDIRIM

15 Tem 2019 - 13:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.