130 yıllık konak dizi setine dönüştürüldü

Son dönemde yapımcı ve yönetmenlerin değişmez mekanlarından olan Trabzon adeta doğal bir plato haline gelirken, şimdi yeni bir televizyon dizisinin çe...

Son dönemde yapımcı ve yönetmenlerin değişmez mekanlarından olan Trabzon adeta doğal bir plato haline gelirken, şimdi yeni bir televizyon dizisinin çekimlerine ev sahipliği yapıyor.

Trabzon, doğal güzellikleri ve zengin tarihi geçmişi ile son yıllarda yapımcı ve yönetmenlerin ilgisini çekince, çok sayıda dizi ve sinema filmine mekan, belgesellere ise konu oldu. Denizi, dereleri, karlı dağları, yaylaları, yeşilin binbir tonunu barındıran doğası, zengin tarihi kültürü ve mekanları ile dikkati çeken Trabzon‘da son yıllarda dizi ve film çekimleri arttı. Son olarak başrollerini Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu ve Burcu Binici’nin yer aldığı ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın yaptığı “Sen Anlat Karadeniz” isimli yeni televizyon dizisinin çekimleri Trabzon’un Vakfıkebir ilçesindeki 130 yıllık Zamaniszade Konağı'nda başladı.

Vakfıkebir Sinanlı Mahallesi’nde çekimleri başlayan dizinin setini ziyaret eden Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Yönetmen Osman Sınav ile bir süre sohbet etti. Projenin ilçelerinin tanıtımına büyük katkısı olacağını belirten Belediye Başkanı Muhammet Balta, film ekibine her türlü desteği verdiklerini belirterek, bundan sonra da aynı desteğin süreceğini belirtti. Yönetmen Osman Sınav ise Başkan Muhammet Balta'ya gösterdiği yakın ilgi ve alaka dolayısıyla teşekkür etti.

Öte yandan dizinin çekildiği konak Vakfıkebir eski belediye başkanlarından Zamaniszade Hacı Memiş oğlu Ali Zaman tarafından 1887 yılında kereste ticareti yapılan Rusya’dan deniz yolu ile getirilen malzemelerle inşa edildiği öğrenildi. Konak ilçenin eski esnaflarından Regaip Zaman tarafından kullanılırken, geçtiğimiz yıllarda restore edildi.

27 Ara 2017 - 14:25 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.