Gümüşhane Üniversitesi ve hakkı teslim etmek…

Gümüşhane Üniversitesinde yeni bir dönem başladı. Üniversiteyi kuran, 8 yılda bize göre kalite ve fizikî olarak emsallerinden daha iyi bir noktaya taş...

Gümüşhane Üniversitesinde yeni bir dönem başladı. Üniversiteyi kuran, 8 yılda bize göre kalite ve fizikî olarak emsallerinden daha iyi bir noktaya taşıyan ki Rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın dönemi, 10 ay önce sona erdi. Artık üniversite dışarıdan gelen Halil İbrahim Zeybek’e emanet...

Bugüne kadar yani 10 aylık süreçte gazete olarak yeni dönemi hiç konu etmedik. Hem izlemenin daha doğru olacağını düşündük hem yönetimi değerlendirmek için sürenin yeterli olmayacağını düşündük. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olsa da... Zeybek Hoca’nın dönemini ilgilendiren veriler yayımlansa da...

Önceki gün değerli arkadaşımız Eğitimci Hasan Suiçmez köşesinde 11 aylık Halil İbrahim Zeybek’i değerlendirip “Gümüşhane Üniversitesi zirveye taşıyan bilim adamı” başlığıyla bir yazı yayımlayınca ortada bir haksızlık olduğuna inandık. Suiçmez elbette gördüğü, dinlediği gözlemlerini yazdı. Ama bize göre Eski Rektör İhsan Günaydın’ın eserini 10 aylık rektöre maletti.

Gümüşhane ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i dinleyen arkadaşımız Hasan Suiçmez, gerek rektör beyin ağzından ve gerekse kendi yorumu olarak şu cümleleri kuruyor:

“21 Ocak 2017 tarihinde Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile Gümüşhane Üniversitesi adeta altın çağını yaşıyor.”... “2 enstitü, 7 fakülte, 10 MYO, 1 yüksekokul ile 2008’den 2017 yılına kadar çok kısa bir zaman içerisinde devasa bir kampüs oluşturan Gümüşhane Üniversitesi, son yıllarda başarılarıyla da sıkça adından bahsettiren üniversitelerimizden biri olmayı başararak öğrencilerimizin öncelikli tercihleri arasına girmeyi başarmıştır.”... “10 tane MYO’nun 7 tanesini akıllı bir yönetim anlayışıyla Gümüşhane’nin ilçelerine kuran üniversite yönetimi böylelikle ilçelerin de hem ekonomik hem sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına önemli derecede katkı sağlamıştır.”... “Bu önemli çalışmaların başarılmasında etkin bir rolü olan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek...”

***

Hasan Suiçmez Hocam hakikaten Gümüşhane Üniversitesinin bugün bulunduğu noktayı hakkını teslim ederek yorumlamış. Bir eksiği veya yanlışı üniversiteyi 8 yılda kurup bu noktaya getiren Eski Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın hakkını 10 aylık rektöre teslim etmesi... Hasan Hocam keşke yazısının bir yerinde İhsan Hoca’yı da zikredebilseydi. Hani bir hakkın sahibine teslim edilmesi babından... Nitekim değerlendirmesinin bir yerinde bu harika tablonun 2008-2017 yıları arasında meydana geldiğini belirtiyor ama Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın 8 yıllık emeğini 10 aylık mevcut rektöre mal ediyor.

***

Bu arada söz başarıdan ve muhteşem kampüsten açılmışken bir not eklemek istiyoruz. İnternetten üniversitelerin 2018 yılı bütçelerine ulaştık.

2017 yılında KTÜ’nün yatırım ödeneği 59 milyon lira. 2018 yılında ise 60 milyon lira...

2017 yılında Gümüşhane Üniversitesinin yatırım ödeneği 21 milyon liraydı.

2018 yılında ise 15 milyon liraya indi.

Gümüşhane Üniversitesinin 15 milyon lira olan 2018 yılı ödeneği aynı yıl kurulan 23 üniversite içinde Hakkâri Üniversitesinden sonra sondan ikinci en az ödenektir.

Herkese hakkını teslim etmek gerek. Ne haksızlık etmek ne de haksızlığı es geçmemek gerek.

Not: Bugün Trabzon İHH heyetiyle Kilis mülteci kampı ve Reyhanlı Yetim kampı ziyaretimiz başlıyor. Pazartesi görüşmek ümidiyle...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler