“GÖNÜL  BELEDİYECİLİĞİ”  BÖYLE  Mİ  OLUR ?

Son yerel seçimlerde Ak Partisi’nin yegane sloganı “Gönül Belediyeciliği” idi .Ak Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan seçim meydanla...

Son yerel seçimlerde Ak Partisi’nin yegane sloganı “Gönül Belediyeciliği” idi .Ak Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan seçim meydanlarında bu konuyu işleyip açıklık getirdi. Vatandaşlara güler yüzünüzü, nezaketinizi, sevgi ve saygının eksik edilmemesini istemişti. Çünkü o ,İstanbul’a belediye başkanı olarak seçildiğinde İstanbul halkı ilgiye, temizliğe, suya doymuştu. Vatandaşla kurduğu iletişim sayesinde sevilmiş ve bunun sonucu olarak üç aylık parti iken partisi iktidar olmuştu. Bugün itibariyle 19 yıldır iktidarda kalmayı başarmıştır. siyasi tarihinde 1950 den sonra en uzun ömürlü partisi olma ünvanını kazanmıştır. Bunun altında v atandaşa saygı ,tevazu ve gönül almacılığı yatmaktadır. Ama sadece Sayın Erdoğan’ın böyle olması yeter mi ?Yetmez. Çünkü devleti vatandaşa sevdirecek her kademedeki memur sınıfıdır. Ama maalesef bizde liyakata değer verilmediği için, siyasetçinin desteğiyle kapağı devlete atan memurlar, vatandaşa karşı kendilerini sorumlu görmüyorlar. Bunun sonucu attıkları her olumsuz adımın faturası iktidara ve iktidar partisine çıkıyor.Bunları kontrol edip denetlemesi gerekenler de işi gevşetince arada ezilen yine masum vatandaş oluyor.

Bana göre belediyelerin en güzel hizmeti toplu taşımacılıktır. Amaç kar değil vatandaşa, emekliye hizmettir. Ama bu hizmet vatandaşın başına kakılmamalıdır. Geçenlerde şahit olduğum bir olayı burada nakletmek istiyorum. Olay beni çok etkiledi. Yaşlı bir adam otobüse binerken şoför ikazda bulunup kendi ilçe otobüsüne binmesini istedi. Adam ya duymadı, ya da konuyu anlamadığı için otobüste ilerleyip boş koltuğa oturdu. Şoför onu cezalandırmayı kafasına koymuş olacak ki ilçeye varınca yaşlı adam ineceğini söyledi. Bu isteğini bağırarak 4-5 defa tekrarladı. İlçeden 2-3 km. uzaklıkta durup ihtiyar vatandaşı indirdi. Şoför cezasını verdi. Yaşlı ihtiyar çaresiz başka bir araçla ilçesine dönmek zorunda bırakıldı. Bu otobüsler halkın parası ile alındı. Şoförlerin maaşları halkın cebinden çıkıyor. Buna rağmen vatandaşa eziyet neden? Vatandaşa hizmet etmeyi benimsemedikleri için otobüsle boş gidip gelmek sanki daha çok hoşlarına gidiyor. Otabüs duraklarından durmadan geçmeyi daha çok seviyorlar.

Ben buradan ulaşım yetkililerine seslenmek istiyorum. Lütfen kontrol ediniz. Vidaları sıkınız. Bu otobüsleri kullanan şoförlerin maaşlı çalışmaya ihtiyaçları yoksa ayırın. İhtiyaçlı olanlar gelsin. Büyükşehir ve Ortahisar Belediye başkanlarına da sesleniyorum diyorum. Zira randevü almak imkansız. Kapılarınızı halka kapattınız. Sizden öncekilerde öyleydi, siz de aynı yoldan gidiyorsunuz .Sizi bu görevlere getiren vatandaşın dertleri ile lütfen ilgileniniz .Bütün otobüs sürücüleri böyledir demiyorum. İçlerinde görevini severek yapanların sayısının çoğunlukta olduğuna inanıyorum. Ama birkaçının görevi savsaklaması tümüne zarar v eriyor.

Sayın Erdoğan istediği kadar “gönül belediyeciliği “desin, siz bildiğinizi okuyunuz. Bana göre bindiğiniz dalı kendi elinizle kesiyorsunuz. Bunun cezasını dördüncü yıl sonunda çekersiniz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler