GEREKSİZ ROTASYON

UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag sınavını başarıyla geçen Karadeniz Fırtınası, lige dün gece Kasımpaşaspor deplasmanında "merhaba" dedi. Bordo mavili...

UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag sınavını başarıyla geçen Karadeniz Fırtınası, lige dün gece Kasımpaşaspor deplasmanında "merhaba" dedi. Bordo mavili camia, her büyük kulüp gibi lige galibiyetle başlama arzusundaydı. Galatasaray ve Beşiktaş'ın kötü futbol ve mağlubiyetle lige başlaması, ligdeki iddialı takımlar için az da o lsa tedirginlik nedeniydi. Galatasaray'ın atamadan iki Beşiktaş'ın ise üç gol yiyip maçlarını kaybetmesi, Cemil Usta Sezonu'nun her türlü sürprize açık olduğunun göstergesiydi.

Ünal Karaman Beyoğlu'ndaki maçta Abdülkadir Parmak, Ekuban, Hüseyin Türkmen ve Hosseini gibi oyuncuları UEFA Avrupa Ligi maçını düşünerek dinlendirmeyi tercih etti. Campi, Fernandes, Obi Mikel ve Yusuf Sarı 11'deydi. Ligin ilk maçında rotasyona gitmek biraz gereksiz biraz da tuhaftı. İlk yarı Alexander Sörloth'un klas golü AEK maçı öncesi lige iyi bir başlangıç ümidi gibiydi. Lakin, takım savunması dört kişinin rotasyonunu kaldıramadı. Riskli bölgede Aytaç Kara'ya top vurdurmak ve Obi Mikel'in talihsizliği skoru eşitledi. İkinci yarı, top her iki kalede mekik dokudu. Kasımpaşaspor, hırslıydı ve oyuna hep ortaktı. Hatta, maçın ikinci yarısında rakibinden daha üstün bir oyun sergiledi. Maçta, ilk yarı atılan gollerin dışında başka gol olmayınca her iki takım birer puanla yetinmek zorunda kaldı.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır maça pek karışmadı. Lakin, tartışmalı penaltı pozisyonunda VAR hakemi ile görüşmesine rağmen pozisyonu tekrar seyretmemesi çok manidardı. Biz o pozisyonu defalarca seyretmemize rağmen "net penaltı değil" diyemedik, lakin hakem Cüneyt Çakır net olarak dedi. Göbekte oynayan Campi ve Fernandes ilk kez resmi bir maçta yanyana oynadılar ve kötü değildiler. Yusuf Sarı iyi değildi. Obi Mikel ise, ideal formunda olmasa da oyunda idare etti. Ünal Karaman'ın sezonun ilk maçında dört oyuncusunu oynatmayıp kenarda tutmasına acaba gerek var mıydı? Bence yoktu. Hoca yanlış yaptı. Özellikle, Abdülkadir Parmak ve Ekuban sahada çok arandı. Sonradan oyuna girmeleri ise pek işe yaramadı. Abdülkadir Ömür'ün rotasyon dolayısıyla farklı pozisyonda oynamak zorunda kalması da takımın oyununa olumsuz yansıdı. Dirençli ve mücadeleci Kasımpaşaspor, dün akşamki futboluyla bir puanı haketti. Bordo Mavililer ise, bir puan ile yetinmek zorunda kaldı. Alexander Sörloth ve Novak takımın iyilerindendi. Maç içinde senkron sorunu yaşayan Trabzonspor, umarım AEK karşısında gerçek kimliği ile oynar. Aksi halde, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak hayalden öteye gitmez. İyi giden takımı frenlemeye gerek yok. Doğru işlerde ısrarcı olmalı. Bu maçı unutup ilk resmi maça odaklanmak gerek!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

baksoy - bu maçta rotasyon yapılmasa idi fernandonun bu takımın stoperlerinden biri olabileceğini nasıl görecektik ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 10:44


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler