Rize Valiliği'nden dolandırıcılık uyarısı

RİZE (AA) - Rize Valiliği, Vali Kemal Çeber ve Valilik adı kullanılarak çeşitli sebeplerle yardım ve bağış talebinde bulunanlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde bazı art niyetli kişilerin...

RİZE (AA) - Rize Valiliği, Vali Kemal Çeber ve Valilik adı kullanılarak çeşitli sebeplerle yardım ve bağış talebinde bulunanlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde bazı art niyetli kişilerin Rize Valiliği veya Rize Valisi Kemal Çeber adını kullanıp Rize ve il dışındaki hayırsever vatandaşları telefonla arayarak, iyi niyet duygularını istismar ederek çeşitli bahanelerle bağış adı altında yardım talebinde bulunduğu, bu şekilde dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı belirtildi.

Talep edilen yardım ve bağışlar ile Valiliğin hiçbir ilgisinin bulunmadığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Valimizin şahsı veya hiçbir devlet kurumu ya da görevlisi tarafından vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunulması yasal olmadığı gibi bunu dile getirmek de mümkün değildir. Başta Valimiz Kemal Çeber olmak üzere vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adı kullanılarak ihtiyaç sahiplerine yardım toplama adı altında aranan hayırsever vatandaşlarımız bu tür telefonlara itibar etmemelidir. Vatandaşımız böyle bir durumla karşılaştığı takdirde hiç vakit kaybetmeksizin Valiliğimize veya Emniyet Müdürlüğünün 155, Jandarma Komutanlığının 156 numaralı hattını arayarak ihbarda bulunmaları ve kesinlikle herhangi bir ödeme yapmamaları önem taşımaktadır."


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.