Kar mücadelesi yapan ekipler aç kalan hayvanları da besliyor

- Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karahasan:"Sadece köy yollarını açmıyoruz, hem kimsesiz köpekleri doyuruyoruz hem de yaban hayatına yiyecek bırakıyoruz"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da kar mücadelesi yapan ekipler, gittikleri yerlerde hem aç kalan başıboş köpekleri doyuruyor hem de yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını açarken bir yandan da zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanları ihmal etmiyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin karla mücadelesinin aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kastamonu'nun geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Karahasan, kentin, köy sayısı ve yol ağı uzunluğu açısından Türkiye'deki ilk 3 ilden biri olduğunu dile getirdi.

Kar mücadelesinde ekipleri ilk karşılayanların genelde köpekler olduğunu ifade eden Zafer Karahasan, "Bizi ilk olarak karşılayanlar köyün köpekleri, kimsesiz sokak hayvanları oluyor. Daha sonra köye girdiğimizde insanlarla buluşuyoruz." dedi.

Köpeklerin kar mücadelesi yapan ekiplerin adeta yoldaşı olduğunu dile getiren Karahasan, "Ekiplerimiz gördükleri sahipsiz köpekleri, aç kalan köpekleri doyuruyor. Sadece köy yolları açmıyoruz, hem kimsesiz köpekleri doyuruyoruz hem de yaban hayatına yiyecek bırakıyoruz." diye konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.