Gönüllü arama kurtarma ekibine çığ eğitimi verildi

RİZE (AA) - Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) gönüllülerine, bin 500 rakımlı Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çat vadisinde çığ eğitimi verildi. Afet ve aci...

RİZE (AA) - Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) gönüllülerine, bin 500 rakımlı Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çat vadisinde çığ eğitimi verildi.

Afet ve acil durumlara hazırlık amacıyla düzenlenen ve 8 saat süren eğitime, AFAD, Rize ve Ardeşen Belediyesi itfaiyesi, UMKE ile bazı spor kulüplerinin temsilcilerinden oluşan 25 kişi katıldı.

Eğitimde, karda yürüyüş teknikleri, arama kurtarma, teknik malzemenin karda kullanımı ve tanıtımı, çığ oluşması ve çığ testi gibi konularda eğitim verildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, bünyesinde 12 ayrı birimi barındıran RİKE'nin, kamu ve sivil toplum iş birliğine iyi bir örnek olduğunu söyledi.

RİKE'nin, alanında uzman kişilerden oluştuğunu ifade eden Tepe, "Sürekli teorik ve uygulamalı eğitimlerle personel becerisini en üst seviyede tutmaktadır. Rize'ye ait bu ekibin, ülke genelinde en iyi arama kurtarma ekiplerinin başında yer alacağı ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine şüphemiz yoktur." dedi.

Tepe, acil durum ve afetlere müdahale eden ekiplerin eksiklerinin tamamlanması amacıyla düzenledikleri eğitimlerin devam edeceğini dile getirdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.