Abant Tabiat Parkı'ndaki gölün yüzeyi buz tuttu

BOLU (AA) - Bolu'nun doğal güzellikleri arasında yer alan Abant Tabiat Parkı'ndaki gölün yüzeyi dondu.Bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi sonucu...

BOLU (AA) - Bolu'nun doğal güzellikleri arasında yer alan Abant Tabiat Parkı'ndaki gölün yüzeyi dondu.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi sonucu park içindeki gölün yüzeyi tamamen buz tuttu.

Park görevlileri, tatilcilere donan gölün üzerine çıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Günübirlik gelen yerli ve yabancı turistler, kar kalınlığının yer yer 80 santimetre olduğu göl çevresinde yürüyüş yaparak ve fotoğraf çekerek kartpostallık görüntülerin tadını çıkarttı.

Yarıyıl tatilini de fırsat bilerek Abant'a gelen bazı vatandaşlar ise kızak ve şambriyele binerek vakit geçirdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.