GEÇTİĞİMİZ HAFTA TRABZON….

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un en önemli gündem maddelerinden biri yine İstanbul seçimleriydi. İstanbul seçimleriyle ilgili siyasilerin söylemleri Trabzo...

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un en önemli gündem maddelerinden biri yine İstanbul seçimleriydi. İstanbul seçimleriyle ilgili siyasilerin söylemleri Trabzon’daki yerel basının önde gelen haberlerini oluşturdu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun arkasında FETÖ’yü kastederek bazı terör gurupların olduğunu söyleyince, ilk tepki eski yol arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’ndan geldi. Bekaroğlu, Kurtulmuş’u ilginç bir taktikle tehdit etti. Bekaroğlu, “Lütfen sus. Yoksa 2012’de HAS Parti’yi kapatıp, AKP’ye katılırken, hangi terör örgütüyle neler konuştuğunu açıklarım.” ifadelerine yer verdi. 2012 yılında HAS Parti’yi kapatıp, AK Parti’ye katılmak isteyen Numan Kurtulmuş, FETÖ’cüler tarafından adeta kuşatılmıştı. FETÖ’cüler Kurtulmuş’tan partiyi kapatmasını istemediklerini ve kendisine her türlü lojistik desteği vereceklerini söylediler. Bir diğer ifadesiyle Tayyip Erdoğan’a karşı, savaşı 2012’de başlatmışlardı. Ancak Kurtulmuş, bunlara pirim vermedi. Bekaroğlu ve bazı arkadaşlarının sert muhalefetine rağmen HAS Parti’yi kapatıp, AK Parti’ye katılmıştı.

Söz bu noktada açılmışken, bir anekdotumuzu da nakletmek istiyoruz. Tarih 2011 seçimleri.. Has Parti Teşkilatlanma Genel Başkanı Şeref Malkoç bir gazeteyi ziyaretinin ardından anlatıyor: “Numan Bey’le birlikte Zaman Gazetesi’nden çıktık. Bize hiç yer vermiyorlar. Yalvar yakar ederek, küçük de olsa haberlerimizi görmelerini istedik. Aldığımız cevap çok ilginç. Kapatın o partiyi.” 2011 yılında AK Parti’ye ölümüne destek veren FETÖ unsurları, 2012 yılında Numan Kurtulmuş’un etrafını çevirerek, “Kapatma arkandayız.” dediler. Ancak Kurtulmuş doğru olanı yaptı. Bekaroğlu acaba neyi anlatacaktı!

­***

İstanbul seçimleriyle ilgili geçtiğimiz hafta yaşanan en önemli gelişmelerden biri de PKK lideri Abdullah Öcalan’ın seçimlerle ilgili verdiği “Tarafsız kalmalıyız.” mesajıydı. Biz bu mesajın verileceğini 15 gün öncesinden köşemizde kaydetmiştik. Zira APO’da fırsatı değerlendirmek istiyordu. AK Parti’nin sıkışık halini kendi lehine çevirmek istiyordu.

APO’nun mesajının ardından en ilginç tartışma İYİ Parti cenahında yaşandı. Kandil’in ‘İmamoğlu’nu desteklemeliyiz,’ mesajının karşısında sessiz kalan ve Kandil ile aynı çerçevede kerhen de olsa buluşan İYİ Partililer kendi durumlarına bakmadan MHP’ye yüklendi. “Apo ile aynı noktada mı buluşacaksınız?” mesajları havada uçuştu.

“Ey gidi Tayyip Erdoğan!.. Sen neymişsin? Türk milliyetçileri kimi Kandil’in kimi Apo’nun yanında ama sana karşı bir mücadele içinde. Bütün ilkeler yerle bir olmuş vaziyette. İlkeleri nefret kuşatmış. Nefretin öznesi ise sen olmuşsun Tayyip Erdoğan”.

­***

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden biri de Araklı’da yaşanan sel felaketiydi. 18 Haziran akşamı Doğu Karadeniz’de sel bu kez Araklı’yı vurdu. Araklı’nın Yeşilyurt ve Çamlıktepe mahalleleri tam bir felaketle karşı karşıya kaldı. Felaket karşısında 8 ölüyle birlikte 2 de kaybımız oldu. Ancak hepsinden önemlisi okullarının kapalı olmasıydı. Zira ilköğretim okulu felaketin tam ortasındaydı ve sel afetine maruz kaldı. Günebakış gazetesi bu dramatik olayı “Ya okul açık olsaydı” başlığı altında verdi. Araklı sel felaketinin ardından Trabzon’a ilk olarak aynı gece yarısı Bakan Süleyman Soylu geldi. Ardından Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan Trabzon’daydı. Yine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1.5 milyon TL gönderdi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler