Geçtiğimiz hafta Trabzon

Cephanelik konusu bu anlayışla kapanmaz Geçtiğimiz haftanın en fazla tartışılan konusu Cephanelik’teki, hukuksuz yapıya MÜSİAD’ın şaşırtıcı bir biçim...

Cephanelik konusu bu anlayışla kapanmaz

Geçtiğimiz haftanın en fazla tartışılan konusu Cephanelik’teki, hukuksuz yapıya MÜSİAD’ın şaşırtıcı bir biçimde destek vermesiydi. MÜSİAD Başkanı Ali Kaan ve MÜSİAD Yöneticisi Celil Hekimoğlu’nun “Olan oldu, yapı bitti bırakın bundan sonra yazmayı” biçimindeki basın toplantısı, kamuoyunda ters tepti. Ters tepme nedenlerinden biri de Celil Hekimoğlu’nun Kamu Denetçiliği Kurumunu aşağılayan sözleriydi. Bir gazeteci “KDK Raporunda binanın hukuksuzluğu kararı verilerek Ortahisar Belediyesinden gereğinin yapılması istendi. Buna ne diyorsunuz” sorusunu yöneltti. Raporu hiç okumadığı belli olan Hekimoğlu, hem raporun boş olduğunu iddia etti hem de KDK’yı aşağılayarak ,” KDK zaten boş işlerle uğraşıyor. Ali Savaş’ın kırmızı pantolonun şikayet etsen onu bile inceler” dedi.

KDK’nın önüne giden bu sözler kurumu incitti. KDK Basın Birimi, Celil Hekimoğlu için ‘İkinci sınıf yönetici’ tanımı yaparak sert sözlerle eleştirdi. Hekimoğlu, yanlışını fark ederek spontane konuştuğunu ve hata ettiğini açıkladı. Olayın şimdi mahkeme boyutu var. Bize göre makul olanı kapanması. Hekimoğlu, KDK’ya bir özür metni yazar ve bize göre KDK’da olayı hukuka taşımaz. Yoksa Hekimoğlu gibi bir iş adamı Anayasal bir kurumla mahkemelik olacak. Bu hiç de hoş değil.

***

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve tartışılaniki uygulaması

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden biri de Gümüşhane Üniversitesi Rektörü H. İbrahim Zeybek hakkında Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan çarpıcı iddialardı. Bölgede konuşlan iddialar hakikaten hiç de etik değildi. Rektör Bey kendine göre cevap vermekten öte karşı tarafları suçladı. Haber Cumhuriyet’te yayınlandığı için haberi değil Cumhuriyet Gazetesi’nin anlayışını eleştirdi. Ancak konu bu kadarla kapanacak bir konu değil. Rektör Bey hakikaten hem öğrencisini Gümüşhane’ye getirip önce işçi, olarak istihdam ettirip, ardından akademisyen yapması ve üniversite tesislerinde barındırması kabul edilebilir değil. Hem de Sakarya Üniversitesinde okurken 17 dersten kalan oğlunu tartışmalı bir raporla Gümüşhane’ye aldırıp, ardından üç ay içinde 15 dersini verdirip Sakarya’ya geri yollaması anlaşılabilir değil. Bakalım bu iş nerede bitecek. Bize göre bu iki dosyadan sonra Rektör Bey’in ikinci dönemi yok. Hatta görevden bile alınabilir. Hiç şüphesiz burada en önemli unsur Gümüşhane Milletvekillerinin olaya bakış biçimidir. İkinci önemli unsur YÖK’ün takınacağı tavırdır. YÖK bu dosyaları örter mi? Üçüncüsü ise Sayın Cumhurbaşkanı’nın tavrıdır. Biz dosyanın gazetede çıktıktan sonra Külliyeye kadar gideceğine inanıyoruz.

***

Trabzon Ortahisar ilçesi ve MHP’nin Ortahisar düşüncesi

Trabzon 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir’den daha çok Ortahisar’ı konuşuyor. Zira Büyükşehir uygulamaları o kadar kötü ki “En çok Ortahisar’ı etkileyecek” deniyor. Hatta iddiaya göre nabız tutmak için Genel Merkezden Trabzon’a gelen Samsun eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve şimdinin milletvekili ve genel merkez yetkilisi Yusuf Ziya Yılmaz, ilçeleri dolaşmış. Bir ilçe başkanı “Biz Büyükşehir’i Orhan Bey ile alamayız” demiş ve nedenlerini sıralamış. Yusuf Ziya Yılmaz’ın cevabı hayli garipmiş. “Bir şey olmaz merkezlerden alamazsak bile köyler” bizim demiş. Buradan da anlaşılıyor ki Ortahisar’da vaziyet kötü.

Ortahisar’ı almak için muhalif partilerin AK Parti oylarına ihtiyacı var. Bunun için en yakın partilerden biri MHP. Ancak elbette ki adayına bağlı. Şayet milletvekilliği seçimindeki gibi davranırsa aynı akıbete ulaşır. Ancak toplumun takdirini kazanmış, kanaat önderi olarak anılan MHP’li isimlerden birini koyarsa gerçekten kazanma şansı var.

Trabzon yerel medyası bu anlamda eski il başkanlarından Muhammet Öztürk’ü öne çıkarıyor. Öztürk’e şimdilik iki il başkanı destek verdi. Ama kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Önümüzdeki süreçte ne olur bilinmez, zira kararı Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli verecek. Bakalım Bahçeli Ortahisar’ı almayı ne kadar önemseyecek?..

***

Şehrin merkezine henüz

11 yıldır doğal gaz gelmedi ama Başkan ilanlarla caka satıyor

Trabzon’da geçtiğimiz hafta gündeme gelen konulardan biri de tam 11 yıldır şehrin tamamına doğal gazın ulaştırılamıyor olması. Bu konu da hem ilgili firmanın hem de Büyükşehir’in vurdumduymazlığı söz konusu. 11 senede sadece Ortahisar bölgesine bile gitmeyen doğal gaz olayı nasıl izah edilebilir? Büyükşehir öyle bir yola başvurdu ki başarısızlığını rakamlar üzerinden algı oluşturup başarı gibi sunup yutturmak istedi. Işıklı panolara ilan verip doğal gazı 120 bin eve ve iş yerine ulaştırdığını söyledi. Doğrudur. 120 bin haneye gitmiş olabilir ama kullanan sayısı 65 bin. Yani 55 bini doğal gaz bağlatmadı. Büyükşehir ise hiçbir yaptırım uygulamadan sadece seyretti. Şimdi de rakamlarla övünüyor. Yalnız bu kadar da değil. 11 yıldır Trabzon’a gelen doğal gaz, henüz kent merkezine, Meydana, Uzunsokak’a ve Maraş Caddesi’ne bile gelmedi. Yıldızlı ve Söğütlü’yü yazmıyoruz bile. Hakikaten bu işte övünülecek bir durum var mı? Orhan Bey işte bunlarla övünüyor. Algı ile idare edebileceğini zannediyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Turgay - fındık fiyatları yerlerde sürünüyor,akp'li vekiller meclis de fındık araştırma önergesine hayır veriyor ve vekil olsun köyler bize yeter diyor valla helal olsun vekilim seçmeninizi iyi tanıyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 11:18


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler