Geçtiğimiz hafta Trabzon

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un gündem maddelerinden birisi CHP’de yaşanan kongre süreciydi. CHP Ortahisar İlçe Teşkilatındaki kongre aynı zamanda il başk...

Geçtiğimiz hafta Trabzon’un gündem maddelerinden birisi CHP’de yaşanan kongre süreciydi. CHP Ortahisar İlçe Teşkilatındaki kongre aynı zamanda il başkanlığını da kısmen de olsa belirleyecek nitelikteydi. Kongreyi, Ortahisar eski ilçe başkanı ve il başkanlığına aday olması beklenen Ömer Hacısalihoğlu’nun desteklediği Fatih Suat Oyman kazandı. Mevcut il başkanı Güzide Uzun ise yarışan diğer aday Şenol Çoban’ı destekliyordu. Oyman, 60 oy farkla ve 225 oyla net bir kongre kazandı. Oyman’ın kazanmasıyla birlikte Hacısalihoğlu bir adım öne geçti.

***

Geçtiğimiz hafta yaşanan bir diğer gelişme ise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve iş adamı Atilla Ataman’a ait Tonya Erikbeli Yaylası’ndaki turistik tesislere devletin helikopter pisti yapması olayıydı. Türkiye’de ilk kez özel sektöre ait turistik bir işletmeye devletin helikopter pisti yapması hem tartışıldı hem de bu ekonomik krizde şaşkınlık yarattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 4 milyon 98 bin TL’ye ihale ettiği ve Ali Yazıcıoğlu İnşaatın kazandığı ihaleyi TV ekranlarından savunan tesisin sahibi ve iş adamı Atilla Ataman, pistin yapılmasını orman yangınlarına ve PKK ile mücadeleye bağladı. Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün ihale öncesi hazırlayıp bakanlığa sunduğu pist raporunda bu gerekçelerin olduğu iddia edildi. PKK’nın tamamen yok edildiği bir süreçte bölge müdürlüğünün böyle bir iddiayla rapor hazırlaması ise şaşkınlığı bir kat daha artırdı.

***

Geçtiğimiz hafta yaşanan bir diğer gelişme ise Büyükşehir Belediye Başkanının müjde olarak verdiği Değirmendere Kavşağı haberiydi. Başkan Murat Zorluoğlu Değirmendere’den Erzurum yoluna dönen kavşağın yeniden düzenleneceğinin söylerken gerçek farklı çıktı. Değirmendere’de Kanuni Bulvarına eklenmesi planlanan kavşağın, birinci ışıklarda ve Vardallar Otomotiv’in bulunduğu bölgede olduğu öğrenildi. Güzergah ise şöyle: Deliklitaş’tan Değirmendere’ye sapan Erzurum eski yolunun girişinden başlayacak olan tünel Değirmendere’den çıkacak. Değirmendere’den yeni bir kavşakla sahil yoluna bağlantı yapılacak.

***

Geçtiğimiz hafta yaşanan bir diğer gelişmeyse Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Uğur Nalcıoğlu isimli haddini bilmez bir adamın Trabzonspor’u övdüğü gerekçesiyle Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık hakkında söyledikleriydi. Bıyık’ın şahsında Trabzonspor Camiasına akıl almayacak hakaretler yağdıran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nalcıoğlu’nun daha önceki dönemlerde de Trabzonspor ve Trabzon aleyhinde hakaret dolu paylaşımlarının bulunduğu ortaya çıktı. Nalcıoğlu’na Başkan Bıyık’ın yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de sert tepki gösterdi. Genç, profesörün söylemlerini ahlaksızlık olarak nitelendirdi ve “Savunduğunuz Fenerbahçeniz kıyamete kadar şike suçundan kurtulamayacak.” dedi. Öte yandan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Av. Ali Sürmen’in de adı geçen profesöre tepki gösterdiği ve camiayı duyarlı olmaya davet ettiği gözlendi. Trabzonspor Camiasındaki hava, profesörün hem hukuk yoluyla hem de idare yoluyla görevinden mutlaka uzaklaştırılması yönünde…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler