Evet, CHP, HDP’yi kurtarmanın peşinde…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi, HDPKK’yı kurtarmanın peşinde… Bu bir proje ve projeye göre Millet İttifakı HDPKK’yı kurtaracak, HDP...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi, HDPKK’yı kurtarmanın peşinde… Bu bir proje ve projeye göre Millet İttifakı HDPKK’yı kurtaracak, HDP de Millet İttifakını iktidara taşıyacak. (İYİ Parti bu projeye henüz onay vermedi.)

En başından beri küresel bir proje olarak uygulamaya sokulan keyfiyetin hedefi, Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek… Önce 24 Haziran 2018 seçimlerinde kendini gösterdi. CHP, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere HDP’ye oy verdi. HDP’yi barajdan kurtardı. Bu bir projeydi ve yürürlüğe koydu. O dönemde de bunun bir iş birliği ve proje olduğunu yazdık. CHP kurmayları ve özellikle milletvekili Ahmet Kaya bunun bireysel bir tercih olduğunu söyledi. Ardından 31 Mart 2019 yerel seçimleri geldi. CHP-HDP ittifakı artık gizlenmeye gerek görülmedi. HDP dışarıda tutularak İYİ Parti idare edildi. Kâğıt üzerinde değil, bir teamül belirlendi. HDPKK, CHP’ye hemen her yerde destek verdi. İstanbul bunun son örneği idi.

HDPKK seçim sonrası işbirliği iradesini gizlemedi. CHP’ye sürekli hatırlattı. CHP’yi sadakat testinden geçirdiklerini ayan beyan ilan ettiler. Ardından Ekrem İmamoğlu görevden alınan HDPKK’lı belediye başkanlarını ziyaret ederek işbirliğine sadakati gösterdi. CHP teşkilatları uzun süre bu olayı ‘İmamoğlu’nun bireysel kararı’ gibi sundu. Ancak Diyarbakırlı anneler HDP teşkilatının önünde isyana başlayınca işler değişti. PKK dağda, HDP çarşıda zora düştü. CHP uzun süre sessiz kalınca HDPKK bu sessizlik karşısında yine rahatsız oldu. Mehmet Bekaroğlu başta olmak üzere CHP milletvekillerinin destek beyanını yeterli görmeyen HDPKK, Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekledi. Kılıçdaroğlu da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden HDPKK’nın beklediği mesajı verdi. Bakalım neler dedi: “Ne diye gidip oraya oturuyorsun? Sen acıyı sorunu çözmekle mükellefsin.”

Kılıçdaroğlu, HDPKK’yı zora düşüren Diyarbakırlı annelere bakanın verdiği destekten rahatsız oldu. Bu HDPKK’ya üst perdeden verilen destekti. Biz biliyoruz ve gördük ki, CHP lideri Hendek olayında da HDPKK’nın yanındaydı. Kuzey Suriye’deki PYD terör örgütünün de Türkiye için tehdit olmadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu yaklaşımı… Soylu’yu eleştirmesi bize göre işbirliğinin bir gereğiydi! günebakış haberi, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Soylu’nun Kürt annelere verdiği destekten rahatsız oldu” üst başlığı altında ‘HDP’yi kurtarmanın peşinde’ başlığıyla verdi.

***

CHP İl Başkanı Güzide Uzun bizim manşetimizden rahatsız olmuş!.. Gizlenemeyen işbirliğini gizlemeye çalışmış ve basın açıklaması yapmış. Deniz Baykal’dan başlamış, Kılıçdaroğlu’na uzanmış!.. (Deniz Baykal asla HDPKK ile işbirliği yapmazdı. Deniz Baykal yerli ve milli politika adamıydı.) Ardından bize gönderme yapmış: “Adına gazete denemeyecek kâğıt parçası hukuk önünde hesabını verecektir.” demiş. Hiç sakıncası yok. CHP’nin HDP’yi kurtarma çabaları ve işbirliği dünyanın döndüğü kadar gerçektir. Kâğıt parçalarına yazmaya ve tarihe not düşmeye devam edeceğiz. Çünkü biz gazete gibi gazeteyiz!

***

1-CHP’nin HDPKK sevici vekillerden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun bu konuda yazdığı mesajları atlıyoruz!..

2- İmamoğlu ve CHP’li vekillerin HDPKK’lı üç belediye başkanını ziyaret edip dayanışma gösterisi olarak halay çekmelerini de görmezden geliyoruz!..

3- Kılıçdaroğlu’nun Soylu’ya ‘Ne diye oraya gidip oturuyorsun’ öfkesini de sevinç(!) olarak değerlendiriyoruz!..

4- CHP-HDP yerel seçimlerdeki işbirliğini de sandığın azizliğine bırakıyoruz!..

5- Bir kadın İl Başkanı olarak Güzide Uzun’un Diyarbakırlı annelere desteğini duymadık ama kulaklarımızın sağırlığına bağlıyoruz!..

Sadece ve sadece önceki gün ajanslara düşen şu haberi yazıyoruz!..

HDP Kadın Meclisi’nden Kaftancıoğlu’nu ziyaret… HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Kadın Meclis üyeleri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ziyaret etti. Demir: “CHP ve HDP olarak ortak tavrımızdan taviz vermeyeceğiz” dedi. Okumadınız mı yoksa Güzide Hanım!.. Doğru. Trabzon’da HDP teşkilat kuramadı değil mi!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler