Esad’a Gezi Tişörtü Götüren Demokratlar!...

Türkiyede ulusalcı çevrelerin Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının hangi noktaya ulaştığını daha iyi kavramak için, Beşar Esada götürülen Gezi eylemleri...

Türkiyede ulusalcı çevrelerin Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının hangi noktaya ulaştığını daha iyi kavramak için, Beşar Esada götürülen Gezi eylemlerini simgeleyen Boyun eğme tişörtünü görmek yeterli. Suriyede tıpkı babası gibi insan kanı üzerinde hayat bulan Ortadoğu Diktatörüne Gezi eylemleri örnek gösteriliyor!.. Şu mesaj verilmek istenmiş!.. Bizdekiler Gezi Protestosu ile direndiler!.. Sen de tankların, tüfeklerin, gazların ile halkını öldürerek diren!.. Kendilerini Esat ile özdeşleştiren Tayyip Erdoğan düşmanları!..

Beşar Esad gibi Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesinde birgün mutlaka yargılanacak olan bir insan kasabına Gezi tişörtü hediye eden anlayış, nefret kutbundan bile dışarı fırlamış demektir. Kutuplardan bile fırlayan bir ruh haleti için hayat artık bitmiştir. O artık Allahın Belhum Adel dediği bir noktadadır. Böyle bir nefret insan fıtratına aykırıdır.

***

Yeni Dünya Düzeni, halkı müslüman olan ülkeler için demokrasi istemiyor. İsrailin güvenliği üzerine ittifak eden batı dünyası, özgür müslüman toplumlarının İsrailin şımarıklığına tahammül edemediğini gördü. Bu anlayış ve algı o kadar etkili olduki, batıya paradigmalarını bile çiğnetti. Dünyaya, Demokrasi ve insan hakları olmadan hayat olmaz felsefesiyle yaklaşan batı, hegonomik gücünü yitirme endişesiyle şimdi Dünya İsrailsiz ve bizsiz olmaz, çizgisine yöneldi. İşte bu yaklaşım, önce İsrailin sonra bizim geleceğimiz için gerekirse demokrasiden bile vazgeçebiliriz anlayışını getirdi.

Yeni Dünya Düzenini bu çerçevede şekillendirmek isteyenler için, demokrasiye kavuşunca bağımsız davranma yeteneği kazanan Türkiye değil, kendilerine muhtaç ve her an müdahale edebilecekleri Mısır, Suudi Arabistan gibi önemli.

Yeni Dünya Düzeni adı altında bir anlamda eski dünya düzeninin geri gelmesi isteniyor. Bir diğer ifadeyle zaman geri getirilmek isteniyor. Peki ya yaşanan gerçekler?.. Ya zamanın ruhu?.. Ya iletişim çağı?.. Ya artık hiçbir şeyin gizli kalamayacağı!.. Ya insan eksenli yeni dünya!..

Yeni Dünya eski adetlerle idare etmek isteyenlerin hesaba katmadığı halklar artık boyun eğmiyor. Artık direniyor. Artık Mısır Türkiyeyi, İranı, İran Azerbaycanı, Azerbaycan Ermenistanı etkiliyor. Ne evler, ne mahalleler, ne köyler, ilçeler, şehirler ve ülkeler kapalı kapılar ardında yönetilemiyor. Halk iradesi olmadan iktidar olunamıyor. Olunan iktidar ayakta duramıyor.

***

Türkiye, küresel dünyada halkı müslüman olan bir ülke olarak düne kadar örnek gösterilirken şimdi oyunun dışına itilmek isteniyor. Zira boyun eğen ve etliye sütlüye karışmayan çizgisinden sıyrıldı. Artık yeniden elde ettiği potansiyeliyle küresel oyuncu olarak ve oyun kurucu keyfiyetinde ben de varım diyor. Kabul edilebilirliğin ölçüsü ise ABDye boyun eğme ve İsrail ile iyi geçinme! Türkiye şimdi dünya eliyle dayatılan eski dünyaya direniyor.

Bu gerçeği bir tek Esada Gezi simgesi tişörtü götürenler göremiyor. Bir tek bizim slogan demokratları ve sözde bağımsızlıkçılar göremiyor. Ne hazin tablo ki olar kendilerini Esadla özdeşleştiriyor..

<![CDATA[ .links { display: table-column; } ]]>

- - -

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler