EKUBAN FIRTINASI

Hedef, Yunanistan'daki UEFA Avrupa Ligi Play Off ilk maçından avantajlı bir sonuçla dönmekti. Sparta Prag'ı bileğinin hakkıyla saf dışı bırakan Karade...

Hedef, Yunanistan'daki UEFA Avrupa Ligi Play Off ilk maçından avantajlı bir sonuçla dönmekti. Sparta Prag'ı bileğinin hakkıyla saf dışı bırakan Karadeniz Fırtınası, son rakip AEK'ya da aynı tarifeyi uygulayıp gruplara katılmak istiyordu. Lig'e anlamsız rotasyonu bol bir kadro ile başlangıç yaparak Kasımpaşaspor'a takılan Trabzonspor, ne yapıp edip Atina'da hem camiasının hem de Türkiye'nin yüzünü güldürmeliydi. KAP'a bildirilen İngiltere milli futbol takımının golcüsü Daniel Sturridge transferi, asla bu maçın önüne geçmemeliydi. Çünkü, Trabzonspor gibi büyük bir kulüp Avrupa Kupaları'nda her daim olmalıydı.

Ünal Karaman, tribünleri boş olan maça ideale yakın bir kadro ile çıktı. AEK maça golle başladı. İlk yirmi dakika ne yaptığını bilmeyen bir Trabzonspor seyrettik. Akabinde oyun dengelendi. Sosa penaltı kaçırdı, Ekuban iki gol atarak takımını ikinci yarıya moralle çıkarttı. İlk yarı sonunda, Trabzonspor adına sahada arzu edilen futbol olmasa da, muhteşem bir skor vardı.

İkinci yarı, maçın tek hakimi Bordo Mavililer'di. Ekuban kendisinin ve takımının üçüncü golünü atınca ev sahibi AEK resmen çöktü. Trabzonspor, rövanş için büyük avantaj sağladı. Ev sahibi takımda Marko Livaja dışında Trabzonspor'u zorlayan bir oyuncu yoktu, o da sadece ilk yarıda zorlayabildi! Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Novak ve Hosseini özellikle ikinci yarı arkadaşlarından bir tık daha iyiydiler. Ekuban ise gecenin yıldızıydı. Dün gece, AEK'nın gücü Karadeniz Fırtınası'na yetmedi. Mühim olan ikinci maçta avantajı kaybetmemek. Endüstriyel futbolda rehavete kapılmamak lazım, çünkü kapılanlar daima üzülmüştür. Trabzon'daki maçta skor üstünlüğünü unutmadan akılcı bir oyunla rakip saf dışı edilmeli. Yolun açık olsun FIRTINA!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler