Trabzon'da Hangi Bölgeler Yatırıma Açık?

Karadeniz'in en güzel kentlerinden olan Trabzon, son yıllarda hem yerli hem de yabancı yatırımcıların gözdesi olmuş durumda. Mavi ve yeşilin en güze...

Karadeniz'in en güzel kentlerinden olan Trabzon, son yıllarda hem yerli hem de yabancı yatırımcıların gözdesi olmuş durumda.

Mavi ve yeşilin en güzel tonlarının buluştuğu kentte; farklı bölgelerden alma işlemini yapmak mümkün. Fakat birkaç seneden beri bölgeye Arapların yoğun bir ilgi göstermesi, fiyatları da yukarıya taşımış durumda.

Trabzon'un En Çok İlgi Gören Bölgeleri Neresi?

Trabzon, artık Arapların çok ilgi gösterdiği kentlerin başında gelmekte. Uzun yıllardır Karadeniz Bölgesi'ndeki muhteşem doğa ve deniz manzarasından etkilendikleri için bölgeye gelen Araplar; genellikle kentin doğu bölgesine yöneliyorlar. Hatta şehirdeki Arapların yüzde 80'lik kısmının doğu kısmından daire aldığını görmekteyiz. İlgili bölge, bu açıdan bakıldığı zaman yatırıma son derece elverişli.

En yüksek fiyata sahip ilanlar ise Ortahisar'da. Geçtiğimiz dönemde de bu unvana sahip olan semt, merkez ilçelerden birisi. Şehre çok uzak olmaması ve son yıllarda düzenli yapısı ile yaşanılabilecek en iyi yerler arasına girmesi; bölgeye olan ilgiyi de yukarıya taşımış durumda. Gerek Araplar gerekse yerli yatırımcılara, buradan ev alarak yatırımlarını gerçekleştiriyorlar.

Trabzon satılık daire konusunda en dikkat çeken yer ise kesinlikle Beşirli. İlgili semt, en iyi şehirleşmenin olması ile biliniyor. Uzun bir sahile sahip. Sahilin düzenlemesi son yıllarda başarılı bir şekilde tamamlandığı için bölge sakinleri burayı gezmek için kullanabiliyor. Bölgenin bir diğer dikkat çekici özelliği ise otopark sorununun olmaması. Çünkü inşa edilmiş yeni konutlarda; otopark için ayrı alanlar söz konusu. Trabzon satılık daire hususunda en lüks bölge olarak da bilinen Beşirli; geleceğe yatırım yapmak için çok ideal bir yer.

Trabzon Ne Gibi Avantajlar Sunuyor?

Kent, deniz kenarında olduğu için son derece avantajlı. Ayrıca iklimi çok yumuşak. Kış aylarında kar yağışına rastlamak çok zor. Bunun yanı sıra yeşillik oranının en yüksek olduğu yerlerden birisi. Ayrıca Trabzon, son dönemde birçok ulaşım projesi ile kolay erişilebilen bir yer haline geldi. Tüm bunlar, kentin sunduğu avantajlar içinde yer alıyor.

Ev Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

opsiyonlarını değerlendirecek olan kişilerin, mutlaka şunlara dikkat etmesi gerekiyor;

  • Kentin mutlaka ilgi gören ve ileride gelir getirecek bölgelerinden seçim yapmak gerekiyor.
  • Beşirli, en çok tercih edilen semtlerin başında gelmekte.
  • Özellikle kış aylarında olası soğuklara karşı ısı yalıtımı yapılmış olan evlerden yana seçim yapmak çok daha mantıklı.
  • Ses yalıtımı ise dikkat edilmesi gereken bir diğer husus.
  • Zemin kattan ev satın almak çok tercih edilen bir durum değil.
  • Bunun yanı sıra en üst katlardan da uzak durmak ve mümkünse ara katlara yönelmek gerekiyor.

Trabzon satılık daire konusunda bunlara dikkat edildiği zaman, rahatlıkla istediğiniz evi bulabilir ve yüksek kaliteli bir hayata sahip olabilirsiniz.

14 Eki 2018 - 15:02 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.