Trabzon aylık 117 lira fatura ödüyor

Aksa Çoruh Elektrik Doğu Karadeniz’deki elektrik tüketim rakamlarını açıkladı

Trabzon, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de abonelere hizmet veren Aksa Çoruh Elektrik, hizmet bölgesindeki illerin 2019 yılının ilk üç ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı. Buna göre, Artvin'deki elektrik aboneleri kullanım oranlarına göre aylık ortalama 121TL’lik tüketim yaparken, bu oran Trabzon’da ise 117 TL oldu. Gümüşhane ise elektriği daha az kullanarak ayda ortalama 101TL’lik kullanım gerçekleştirdi. Gümüşhane, meskendeki düşük kullanıma karşın işyeri elektriğinde ise en yüksek kullanımı gerçekleştirdi. Aksa Çoruh Elektrik’in yalnızca mesken aboneleri üzerinden hesapladığı ve il bazında ortalama rakamlarla oluşturduğu verilere göre Artvin'deki abonelerin ayda ortalama 121 TL’lik elektrik tükettiği görülürken bu tutar Trabzon'da 117 TL, Rize'de 115TL, Giresun'da 109TL, Gümüşhane'de 101TL olarak gerçekleşti. Bu rakamlara göre Artvin'deki mesken aboneleri 2019 yılının ilk üç ayında en çok elektriği tüketenler olurken, Gümüşhane'deki haneler ise en az tüketenler oldu.

En çok iş yeri tüketimi Gümüşhane'de

Aksa Çoruh Elektrik’in ticarethanelere göre ayırdığı fatura tutarı rakamlarına göre hane bazındaki düşük tüketime karşın iş yeri elektrik kullanımında Gümüşhane ilk sırada yer aldı. Gümüşhane'deki iş yerleri 2019’un ilk üç ayında ayda ortalama 883 TL'lik tüketim gerçekleştirdi. Bu tutar Artvin'de 789 TL, Rize'de 738 TL, Giresun'da 694 TL, Trabzon'da ise 686 TL olarak gerçekleşti.

HAFTA İÇİNDE DAHA FAZLA ELEKTRİK TÜKETİLİYOR

Aksa Çoruh Elektrik'in hafta içi ve hafta sonu elektrik kullanım oranlarına göre, hafta içinde hafta sonundan daha yüksek oranda elektrik tüketiliyor. Giresun'daki aboneler hafta içinde yüzde 5,85 daha fazla elektrik tüketirken, Giresun'u yüzde 5,82 ile Rize izledi. Trabzon yüzde 5,5, Gümüşhane yüzde 3,54 ve Artvin yüzde 2,72 oranında hafta içi daha yüksek elektrik tüketimi gerçekleştirdi.

Gültekin SADIKOĞLU

29 May 2019 - 12:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

kürşat - aksa baya bir kazık, özellikle karadenizde insanları iyi sömürüyor, doğal gaz da baya yüksek geliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 12:20
01

Esen fırtına - Aksa senin kazandığın parayı kimse kazanıyor mu bu ülkede. Esnaf kan ağlıyor Eylül 2018 de işyeri faturası 1650 TL Ekim 2018 2650 TL ve aksa Trabzonda vergi rekortmeni.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 12:20