Fırsatçılara izin vermeyin

TESOB Başkanı Metin Kara, piyasalardaki dalgalanmadan esnaf ve sanatkârların da toplumun tüm kesimleri gibi etkilendiğini belirterek, “Her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan esnafımız, kriz dönemlerinde de elinden geldiğince devletine destek olacak ve fırsatçılara izin vermeyecektir.” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara, piyasalardaki dalgalanmadan esnaf ve sanatkârların da toplumun tüm kesimleri gibi etkilendiğini belirterek, “Her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan esnafımız, kriz dönemlerinde de elinden geldiğince devletine destek olmaya, üretmeye, çalışmaya devam etmiştir. Esnaf ve sanatkârlarımıza düşen bir diğer önemli görev de piyasada dalgalanma olan bugünlerde fırsatçılara izin vermemeleridir.” dedi. TESOB Başkanı Metin Kara, seçimlerin ardından piyasada yaratılan krizin esnaf ve sanatkârları da etkilediğini vurgulayarak, “Trabzon'daki esnaf ve sanatkârlarımız, Körfez ülkelerinden gelen turizm hareketinin yoğunluğu, fındık ve çay mevsimi olması, Kurban Bayramı, gurbetçilerin yoğun şekilde kentimizde bulunması ve okulların açılması nedeniyle hareketli bir yaz sezonu geçirdi. Krizin olası etkilerinin tam olarak belirlenmesi için bence Kasım – Aralık ayları beklenmelidir” dedi. Esnaf ve sanatkârların asırlar boyunca Anadolu'da devletin zayıf düştüğü, toplumun birliğe ve dirliğe ihtiyacı olduğu her dönemde devreye girdiğini hatırlatan Başkan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnaf ve sanatkârlarımız, adeta bir çimento gibi milletimizi bir arada tutan, savunan, yaşatan, büyüten bir topluluk olmuştur. Selçuklu'dan beri devletimizi ve milletimizi ayakta tutan omurga görevi gören esnaf ve sanatkârlarımız bugün de aynı anlayışa sahiptir. Ülkemiz adeta kıl bir köprüden geçiyor. Bu zor günlerde esnafımız yine üreterek, çalışarak; gerektiğinde gövdesini iç ve dış düşmanlara siper ederek asırlardır olduğu gibi devletinin milletinin yanında olmaya devam edecektir.” Başkan Kara, “Esnaf ve sanatkârlarımıza düşen bir diğer önemli görev de piyasada dalgalanma olan bugünlerde fırsatçılara izin vermemeleridir. Herkes Ahilik kurallarına uygun, devletini ve milletini düşünen bir davranış modeli benimsemelidir. Bu tür esnaf ve sanatkârları da varsa ayıklamak için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Aydın GELLECİ

07 Kas 2018 - 11:42 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.