Fındıkta hedef pazar Çin

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, 3 Temmuz'da EXPO 2019 Pekin'de Ticaret Bakanlığının koordinasyonu, Türkiye Tanıtım Grubunun katkılarıyla Türkiye Milli Günü açılışının gerçekleştirildiğini söyledi.  Sevinç, Çin'e yönelik pazara giriş faaliyetlerinde bu etkinliği oldukça önemsediklerinin altını çizdi.

Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, 3 Temmuz'da EXPO 2019 Pekin'de Ticaret Bakanlığının koordinasyonu, Türkiye Tanıtım Grubunun katkılarıyla Türkiye Milli Günü açılışının gerçekleştirildiğini söyledi. Etkinlikte Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği olarak yer aldıklarını ifade eden Sevinç, organizasyonun Türk fındığının tanıtımı açısından oldukça verimli geçtiğini kaydetti. Çin'e yönelik pazara giriş faaliyetlerinde bu etkinliği oldukça önemsediklerinin altını çizen Sevinç, Çin'e yapılan fındık ihracatının son yıllarda yüz güldürmeye başladığını aktardı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Sevinç, Çin'in fındık ihraç edilen ilk 10 ülkenin arasında yer aldığını da dile getirerek, şöyle konuştu: "Uzun yıllar süren tanıtım faaliyetlerinin ardından Çin'e şu anda yıllık ihracat rakamı 8 bin ton seviyelerine kadar çıktı. Bundan 20 yıl önce Çin'e gerçekleşen ihracat rakamı sadece 60 ton seviyelerinde idi. Aradan geçen sürede bunu 8 bin tonlara kadar çıkarmayı başardık. Çin'e gerçekleşen fındık ihracatını gelecek sezon yıllık 10 bin ton seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız ve tanıtım faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor." Çin pazarında yaşanan olumlu gelişmelerin fındık sektörü adına umut verici olduğunu aktaran Sevinç, bu noktada Türkiye Tanıtım Grubu'nun da önemine değindi. Sevinç, Pekin'de düzenlenen etkinlikte katılımcılara kavrulmuş Türk fındığının ikram edildiğini, ürünün herkes tarafından çok beğenildiğini söyledi.

07 Tem 2019 - 12:04 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.