Fındık 3 dolar olmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, doların 7 liraya tırmandığı bir yerde fındık fiyatının 3 dolar olması gerektiğini ifade etti. Doların 7 TL’ye tırmandığı bir süreçte sanki dolar 3-4 liraymış gibi fındık almaya çalışıldığını kaydeden Yunus Emre, “Bu kabul edilemez bir durumdur.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, doların 7 liraya tırmandığı bir yerde fındık fiyatının 3 dolar olması gerektiğini ifade etti. Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğini ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Ordu denilince akla fındığın geldiğini söyledi. Emre, "Türkiye, dünyanın önemli fındık ihracatçısı ülkelerinden birisi. Ordu ve Giresunlu vatandaşlarımızın fındığını dolarla yurt dışına satan ancak dolardaki artışı insanlarımızın gelirlerine yansıtmayan zihniyeti ortaya koymamız lazım. Bu, temel görevimiz. Fındık toplatan üreticilerin işçi ve gübre maliyetleri de artıyor. Fındık uluslararası piyasalarda da talep gören bir kıymetli bir ürünümüz. Dolardaki artışın fındık fiyatlarına yansıtılmayacağı anlaşılıyor. Üreticinin çok ciddi şikâyetleri var. Doların 7 liraya çıktığı bir yerde fındığın 3 dolardan 20 lira olması lazım. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığındaki ortaklığın ateşini yaktığında dolar 3 liraydı, bugün 6,3 lira. Ordulunun fındığını geçmişte 3 dolardan alıyorsanız, bugün de bu kurdan almanız lazım. Dolar 7 liraya tırmanmışken, sen niye 3-4 liraymış gibi fındık almaya çalışıyorsun?” dedi. Ülke durumunu da değerlendiren Emre, Türkiye’nin dünyada tasarruf bakımından sorunlu bir noktada bulunduğunu savundu. Emre, şöyle konuştu: "Tasarruflar yeterli değil. Türkiye'de çok kapsamlı bir israf söz konusu. Bir devlet adamı bir yerden başka yere giderken önünde arkasında onar araba, yukarıda helikopter. Önceki yıllarda kırmızı ışıkta duran cumhurbaşkanlarımız vardı. İsraftan vazgeçin diyoruz, Katar bize uçak hediye etmiş. Kardeşin kardeşe borç verirken sözleşme yaptığı bir dünyada yaşıyoruz. Bizim bakan G20 toplantısına Arjantin'e özel uçakla giderken, ekonomisi bizden daha iyi olan bir ülkenin bakanı da tarifeli uçakla gidiyor. Bizim bakan, özel uçakla o bakanı İstanbul'a kadar getiriyor. Türkiye bu manzarayı hak etmiyor. Doların geldiği durum açıklanabilir bir durum değil. Türkiye bütün göstergeler bakımdan sorunlu bir durumda."

19 Eyl 2018 - 11:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.