Dicle Elektrik, sınırdaki Mehmetçiği elektriksiz bırakmadı

İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, olumsuz hava koşullarından etkilenen askeri üs bölgelerine kesintisiz elektrik sağlamak için çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları...

İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, olumsuz hava koşullarından etkilenen askeri üs bölgelerine kesintisiz elektrik sağlamak için çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Irak sınırındaki Şırnak'ın Beytüşşebbap ilçesine bağlı 3 bin rakımlı Yeşilöz mevkiinde bir askeri üs bölgesi ile iki haneye elektrik sağlayan iletim hattının koptuğu ve sonrasında gerçekleştirilen onarımlarla hattın tekrar çalışır hale getirildiği belirtildi.

Yolların açılmasıyla yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki hattı onarmak için yola çıkan ekipler, çığ düşmesi nedeniyle araçla ilerlemenin mümkün olmadığı yerlerde yaya olarak ilerleyerek, yapılan onarımların ardından askeri birliğe ve iki haneye elektrik enerjisinin tekrar verilmesini sağladı.

15 Oca 2020 - 12:18 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.