ÇAYKUR 350 milyon TL kredi faizi ödeyecek

ÇAYKUR’un 2018 yılı faaliyet raporu açıklandı. 2018 yılında kuruma 42 milyon 304 bin lira kâr yapacağını öngören İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR’u 657 milyon...

ÇAYKUR’un 2018 yılı faaliyet raporu açıklandı. 2018 yılında kuruma 42 milyon 304 bin lira kâr yapacağını öngören İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR’u 657 milyon zarara uğrattı. ÇAYKUR’un 2018 yılı faaliyet raporunu sorduğumuz ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, “Kâr etmeyi varsayıyorum demekle kâr olunmuyor. Bilanço, her şey açık bir şekilde ortadadır. Bunun 350 milyon TL’si de kredi faizidir.” dedi.

Sütlüoğlu’nun ÇAYKUR’daki görevinin son yılı olan 2018’de 42 milyon 304 bin lira kâr yapacağını öngördüğü kurum 657 milyon TL zarar etti. Açıklanan zararla 6 fabrika yapılabileceği iddia edildi. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, hem ÇAYKUR’un uğradığı zarar hem de İkizdere ve Çamlıhemşin’de yapılması planlanan çay fabrikaları ile ilgili gazetemiz günebakış’a konuştu.

42 MİLYON KÂR ELDE EDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR AMA SONUÇ ORTADA

Sütlüoğlu’nun son görev yılında kurumu 657 milyon TL zarara uğrattığı ile ilgili haberleri değerlendiren Genel Müdür Vekili Alim, “Bilanço, her şey açık bir şekilde ortada. 42 milyon kâr elde edilebilecek diye düşünmüş olabilir, var saymış olabilir ama gerçekler açık. Bunun 350 milyon TL’si kredi faizidir. Kâr etmeyi varsayıyorum demekle kâr olunmuyor. Sonuçta bilançoya bakılır” ifadelerine yer verdi.

İKİZDERE VE ÇAMLIHEMŞİN’DE KAMULAŞTIRMA DAVALARI DEVAM EDİYOR

İkizdere ve Çamlıhemşin’de yapılması planlanan çay fabrikaları kamulaştırma sorunları nedeniyle gecikmişti. Kamulaştırma ile ilgili son gelişmeleri sorduğumuz Genel Müdür Vekili Alim, “İkizdere ve Çamlıhemşin’de kamulaştırma davaları devam ediyor. Çamlıhemşin ve İkizdere’de fizibilite raporları tamamlandı. Sadece yerlerin ÇAYKUR’a devri için çalışılıyor.” biçiminde konuştu.

Filiz YILDIRIM

08 Nis 2019 - 12:09 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.