Trabzon'da LGS telaşı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da yapıldı.

Dernekpazarı ve Hayrat ilçesi dışındaki tüm ilçelerde 32 sınav merkezinde yapılan sınava 8 bin 600 girerken, 2018 yılında yapılan sınava ise 8 bin 641 öğrenci katılmıştı. İki oturum şeklinde yapılan sınav, sözel ve sayısal bölümünden oluşurken öğrenciler sabah saat 09.30’da girdiği sınavı 12.50’de tamamladı. Öğrenciler 50 sözel, 40’ı sayısal olmak üzere toplam 90 soruyu verilen süre içerisinde cevaplamaya çalışırken, okul dışında bekleyen veliler çocuklarından daha çok heyecanlı oldukları gözlendi.

01 Haz 2019 - 14:20 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.