Tarih şuurunu anlattı

Prof. Dr. Alkan, Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde konuştu

Trabzon Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerin tarihe olan ilgi ve meraklarını arttırmak ve onların kendi tarihlerini keşfetmesini amaçlayan “Genç Kâşifler” projesi kapsamında konferans düzenlendi. KTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Alkan’ın konuşmacı olduğu "Tarih Şuuru ve Tarihin Genç Nesiller İçin Önemi" başlıklı konferansa Okul Müdürü Fatma Babul, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğretmen Oğuzhan Başaran’ın yönetimindeki Genç Kâşifler projesinin kapsamındaki konferansta “Tarih nedir ve ne için gereklidir?” gibi sorulara yanıt arandı. Prof. Dr. Alkan "Tarih insanın hikâyesidir. Tarih denilince akla sadece devletlerin yaptığı savaşlar gelmemelidir. Tarih insanoğlunun yaptığı her türlü eylemdir. Sanat, mimari, edebiyat, kültür alanları da tarihin konusudur. Tarih mutlak değildir. Sorulara verilen cevaplar kesin değildir. Yarın başka bir bulguyla beraber bugün bilinen bilgiler değişebilir.” dedi.

Konferansın sonunda öğrencilerin tarih ilmiyle ilgili sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Alkan’a konferans sonunda plaket takdim edildi. Plaketi takdim eden Okul Müdürü Fatma Babul, Alkan’ı okulda konuk etmekten sevinç duyduklarını belirtti. Daha sonra Prof. Dr. Alkan’ın kaleme aldığı kitaplar için imza töreni düzenlendi.

Berkant PARLAK

15 Oca 2019 - 11:47 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.