Eğitimde kalite için doğru tercih

“Kalite” belli bir alan üzerinde hakim olan ve değerlendirilen bir konu değildir. Bunun aksine çok geniş alanlarda da kendini gösterebilen bir kavramdır.

Eğitim, insan hayatının en önemli evrelerinden biridir bu evre ne kadar başarılı geçerse ilerleyen dönemlerde yaşamı o kadar kolaylaşır. Eğitimde kaliteyi tercih etmek de yine ilerleyen dönemlerde kişilerin daha sağlıklı yerlere gelmesini etkilemektedir. Dil eğitimi de aynı şekilde değerlendirilmesi gereken bir konu olup “kalite” detayına önem verilmesi gereken bir alandır. Günümüzde yabancı dil eğitimi veren çok sayıda dil okulu, kurs, özel okullar, devlet okulları ve özel etüt veren kişi ve kurumlar bulunmaktadır. Her birinin kendine göre yürüttüğü bir eğitim sistemi vardır ve belli bir model üzerinden ilerlerler. Ancak geniş eğitim programlarına sahip olan dil okullarını ülkemizde bulmak çok da kolay değildir. Nedeni ise yeteri kadar yabancı dil bilen ve bu alanda ciddi anlamda eğitim verebilecek kurumların az sayıda olmasıdır. İngiltere dil okullarıise ülkemize göre çok daha geniş programlara sahip olan okullardır. Genel İngilizce, yoğunlaştırılmış İngilizce, iş İngilizcesi, mesleki İngilizce, akademik İngilizce gibi farklı eğitim programlarının yer aldığı okullarda, 16+ yaş öğrenciler için de hazırlanan programlar bulunmaktadır. Aslında böyle olması ülkemizin eksik kaldığı anlamına gelmez. En nihayetinde eğitimi alınan dil, İngilizcedir ve İngiltere’nin resmi dili de İngilizce olduğu için haliyle avantajları ve imkânları daha fazladır.

İngiltere dil okulları fiyatları yüksek mi?

Yabancı bir ülkede kalmak, yaşamak veya eğitim almak elbette belli bir ölçüde maddi yeterlilik gerektiren bir konudur. Kısıtlı bütçelerle farklı bir ülkede yaşamak özellikle de Avrupa sınırları içerisinde yer alan bir ülkede yaşamak kabul edersiniz ki kolay değildir hele ki yaşamaya karar veren kişi öğrencilik yapacaksa kesinlikle maddi açıdan yeterli bir güce sahip olması gerekir. İngiltere, yaşam biçimi olarak son derece kaliteli bir yaşama ve sıcak insanlara sahiptir. Yaşamda sunduğu kalite oranında fiyatlarının da ülkemize göre daha pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Mesela ülkemizde villalar, daha çok elit kesimin yani zengin insanların kullandıkları evlerdir ama İngiltere’de yaşam genel olarak villalar üzerinde ilerler, haliyle kiralık evde kalmak kendi başına büyük bir maliyet gerektirir. Tabi sadece konaklama seçeneklerinde değil, sosyal hayatta da yine yeterli derecede maddi güce sahip olmak gerekiyor. Bunun dışında İngiltere dil okulları ile yabancı dil eğitimi almak isteyenler için daha maliyetli seçeneklerden de söz edilebilir. Mesela kiralık ev yerine aile yanı konaklama seçeneği tercih edilerek daha uygun maliyetlerle konaklama imkânına sahip olunabilir. Bunun yanında okul yurtları ve pansiyonlar da yine masrafları daha aza indirgemek için tercih edilebilecek konaklama seçenekleri arasında yer almaktadır.

Kayıt için ne yapmak gerekir?

Yabancı dil eğitimini İngiltere’de almaya karar verdiyseniz öncelikle okullar ve fiyatlar konusunda araştırma yapmanız önerilir. Doğru şekilde araştırma yapmanız durumunda daha az maliyetle daha kaliteli okullarda dil eğitimi alabilirsiniz. İstenen evraklar hakkında genel bilgilere ulaşabileceğiniz sitemizi inceleyerek hazırlamanız gereken evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz. İngiltere dil okulları fiyatları ve diğer detaylar hakkında kapsamlı bilgilere ulaşmak için iletişim numaramızdan arayarak eğitim danışmanlarımızdan fikir alabilirsiniz. Kaliteli eğitim ile beklentilerinizi en üst seviyeye çıkartabilir, yaşamınıza yeni bir dil ekleyerek daha kaliteli şekilde yaşamaya devam edebilirsiniz.

https://www.bogaziciedu.com/ingiltere-dil-okullari/

15 Kas 2018 - 13:33 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.