Avrasya’da doktora heyecanı

Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı öğrencisi Elif Işık, “Hidroelektrik Santrallarda (HES) Gürültü” konulu tezini tamamlayarak mezun oldu

Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünden ilk doktora öğrencisini mezun oldu. Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı öğrencisi Elif Işık, bölgenin önemli sorunlarından olan “Hidroelektrik Santrallarda (HES) Gürültü” konulu tezini başarı ile tamamlayarak “Doktor” derecesi ile mezun oldu. Mezuniyet sonrasında Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığını ziyaret eden Dr. Elif Işık, üniversitenin kendisine sağladığı fırsat ve imkanlardan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Işık, bölümü ülkeye ve bölgeye kazandıran Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’a da minnet ve şükran duyduğunu ifade etti. Dr. Elif Işık ayrıca doktora eğitimindeki ve tez çalışmalarındaki destekleri için Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi ve Tez Danışmanı Prof. Dr. Yavuz Özoran’a teşekkür etti. Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan da halen Artvin Çoruh Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmakta olan Dr. Elif Işık’ı mezuniyetinden dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Dr. Elif Işık’ı makamında ağırlayarak, kendisini tebrik etti ve hediyeler verdi. Ayrıca Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi ve Tez danışmanı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Dr. Elif Işık’a plaket sundular.

ALANINDA İLK

Türkiye’de alanındaki ilk ve tek doktora programı olan ve sadece Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bünyesinde açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı, ülkenin bu alanda ihtiyaç duyduğu uzman personel ihtiyacını karşılayacak. İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programında 12 doktora öğrencisi eğitim görürken, bu öğrencilerin de başarıyla mezun olmaları halinde hem eğitim hem de sanayi sektörü yeni nitelikli elemanlara kavuşacak. Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı, mezunlarının kolayca iş bulması ve herhangi bir istihdam sorunlarının bulunmaması ile tanınıyor.

ÇABALAR DEVAM EDECEK

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, ülkenin ihtiyaç duyduğu uzman personel ihtiyacını karşılamak amacıyla açtıkları lisansüstü programların meyvelerini vermeye başladığını ve Avrasya Üniversitesinin “Geçmişte İzimiz, Gelecekte Sözümüz Var” parolasının hayata geçtiğini görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

DİĞER DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS PROGRAMLAR

Avrasya Üniversitesi’nde aşağıdaki Enstitülerde ve alanlarda Doktora ve Yüksek Lisans Programları sunulmaktadır:

Doktora Programları

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

•İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

•İşletme Doktora Programı

Yüksek Lisans Programları

Fen Bilimleri Enstitüsü

•İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

•Mimarlık ve Yapılı Çevre Yüksek Lisans Programı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

•İşletme Yüksek Lisans Programı

•Yönetim Bilimleri Yüksek Lisans Programı

•Halkla İlişkiler Yüksek Lisans Programı

•İktisat Yüksek Lisans Programı

•Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programı

•Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Programı

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

•İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı

•Hemşirelik Esasları Yüksek Lisans Programı

•Afet Yönetimi Yüksek Lisans Programı

•Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı

24 May 2019 - 12:34 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.